Megújult a Google Fordító Android változata

Czipperer Dia, 2013. november 21. 18:46

A Google fejlesztett fordítóprogramjának Android változatán, melynek révén a program gyorsabb lett, javult a fordítás, valamint bővült a támogatott nyelvek köre is.

A Google tegnap mutatta be fordítóprogramjának frissített Android változatát, amely sokkal gyorsabban és egyszerűbben fordít, valamint több nyelvet is támogat. A program nem csak a beírt szöveget képes kezelni, kézírást is, valamint képekről is tud szöveget fordítani – magyarul is. Most ennek a gyorsaságán javítottak.

 

A kedvenc vagy számunkra fontos fordításokat el is menthetjük, és szinkronizálhatjuk különböző androidos eszközeinkkel. Mint azt már korábbról tudjuk, nem kell internetkapcsolat a programhoz, offline módban is működik.

 

A Google szerint az alkalmazás már elég jó ahhoz, hogy teljesen lefordítson egy oda-vissza beszélgetést, amely két különböző nyelven zajlik. Csak a mikrofon ikonra kell kattintani, és hagyni dolgozni az eszközt.

 

Több nyelv is bekerült a támogatott kézírásos repertoárba: a héber, a jávai, valamint az eszperantó is. A kamera fordítási nyelvek sora pedig a malájjal és az ukránnal bővült.

 

A Google azt is kiemelte, hogy az applikáció elegáns, új külsőt kapott, bár ez eltörpül a számos funkció mellett, melyek remélhetőleg nemsokára iOS-en is elérhetőek lesznek.

 

Az alkalmazás már letölthető a Play áruházból.

 

Forrás: TheNextWeb.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05