MinDig TV frekvenciacserék Nyugat-Dunántúlon

forrás: Prím Online, 2013. november 26. 09:43

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság befejezi a 790-862 MHz-es frekvenciatartomány (UHF 61-69 csatornák) kiürítését. A munkák utolsó lépéseként nyolc nyugat-dunántúli digitális földfelszíni televíziós telephelyen kerül sor a frekvenciacserékre, melyeket az Antenna Hungária 2013. november 26-án és 28-án hajtja végre. A cserék érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is. Ezzel véget érnek a frekvenciacserékkel kapcsolatos munkák, az AH a terv szerinti határidőre teljesíti a 800 MHz-es frekvenciatartomány kiürítését.

A munkálatok Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megyéket érintik.

A MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatások vétele:
a frekvenciacserék által érintett adókörzetek Nyugat-Dunántúlon



Az Antenna Hungária tervei szerint a digitális adók áthangolására a táblázatban megjelölt időpontban kerül sor, a munkák miatt néhány órán keresztül szünetel a digitális sugárzás, tehát a MinDig TV és MinDig TV Extra televízió- és rádió-csatornák nem lesznek elérhetők.



A frekvenciacserékkel érintett körzetekben a változást követően újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T MPEG-4 dekóder vagy integrált televíziókészülék), melyet a digitális adók visszakapcsolása (16 vagy 18 óra) után kell elvégezni. A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, amennyiben a néző azt tapasztalja, hogy egyes csatornák nem jelennek meg a csatornalistában.

A frekvenciacseréket követően a MinDig TV ingyenes kereskedelmi csatornái és a MinDig TV Extra Alapcsomagja a körzetben a 68-as csatorna helyett a 49-es csatornán (698 MHz) lesznek elérhetők.

A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségi területét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

Ezzel véget érnek a frekvenciacserékkel kapcsolatos munkák, az Antenna Hungária a terv szerinti határidőre teljesíti a 800 MHz-es frekvenciatartomány kiürítését.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50