Megkezdte működését a Huawei európai szervizközpontja Pécsen

MTI Sajtóadatbank, 2013. december 12. 08:12

Megkezdte működését a Huawei Technologies európai szerviz- és visszáruközpontja Pécsen, amely Európából és a környező kontinensekről is ideérkező távközlési berendezéseket és komplett kommunikációs termékeket javítja.

A vállalat MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a Huawei Technologies Páva Zsolt, a város fideszes polgármesterének jelenlétében szerda délután nyitotta meg az üzemet, amely a nagy technológiai múltú Szilva utcai elektronikai-ipari központjában kezdte meg működését, s a távközlési multinacionális cég stratégiai partnerén, a Flextronicson keresztül üzemelteti. A Huawei szerviz- és visszáruközpontja része a cég Magyarországon működő, több termelőüzemből, gyárból és logisztikai bázisból álló, Európai Ellátó Központjának, amelyen keresztül Európát, Észak- és Nyugat Afrikát, Oroszországot és a Közel-Kelet térségét látják el távközlési berendezésekkel és komplett, telekommunikációs megoldásokkal, illetve mostantól az innen visszaérkező árut is kezelik.  A szervizközpont összegyűjti, tárolja, javítja, tesztel, és ha szükséges, a legmodernebb környezetkímélő tecnhológiával megsemmisíti az adott termékeket.    

 

A közlemény idézi Wang Liangot, az Európai Ellátó Központ igazgatóját, aki az ünnepségen hangsúlyozta: az együttműködés partnerükkel, a fenntartható fejlődést szintén szem előtt tartó Flextronics-szal lehetővé teszi, hogy a legmodernebb környezetkímélő technológiával kezeljék a visszárut. Czakó Tibor, a Flextronics főigazgatója a közlemény szerint hangoztatta: büszkék arra, hogy a szerviz- és visszáruközpont megnyitásával újabb elemmel bővíthetik szolgáltatásukat a Huawei számára és - mint stratégiai partner - ezzel is hozzájárulhatnak a közös sikerekhez, egy környezettudatos, fenntartható üzleti modell megvalósításához. A szervizközpont a mostani tesztüzemet követően, 2014 januárjától  indul élesben; évente 100 millió dollár értékű árut kezelnek összesen itt - ebből 20 millió dollár értékben újrahasznosítanak -  a környezettudatos technológia miatt pedig a széndioxid kibocsátás több ezer tonnával csökken majd a feldolgozás során.  A visszáru központ jelenleg mintegy 50 embernek ad munkát. 

 

A kínai székhelyű Huawei Technologies Co. mobil- és telekommunikációs eszközöket, valamint hálózati berendezéseket gyártó vállalat. A multinacionális társaság a világ 50 vezető szolgáltatójából 45-öt tudhat ügyfelei között, így a Föld lakosságának egyharmada tartozik a Huawei közvetlen vagy közvetett fogyasztója közé. 150 országban 150 ezer dolgozójuk állítja elő az ügyfelek – többek között városok, közművállalatok – egyedi igényei szerint gyártott, innovatív termékeket. Árbevételük 2012-ben 35,4 milliárd dollár volt, amelynek 13 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítják.     A cég Magyarországon budapesti központtal 2005-től működik, partnerein keresztül Pécsett és Komáromban egész Európát termékeikkel ellátó összeszerelő központot, Biatorbágyon szintén európai hatáskörű logisztikai központot, 2014-től pedig, Pécsett szerviz- és visszáruközpontot üzemeltet. A társaság magyarországi tevékenységének bővítése folyamatos a közlemény szerint.

Kulcsszavak: szerviz +céginfo Huawei

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05