A Dell innovatív szoftverei a legfontosabb IT kérdésekre fókuszálnak

forrás: Prím Online, 2013. december 17. 15:52

A Dell bemutatta innovatív technológiai fejlesztéseit, amelyek a legfontosabb vállalati IT kérdésekre jelentek választ. A programok a BYOD, a Big Data és az IT biztonságra fókuszálnak. 

A Dell BYOD és mobilitás kínálatába tartozó legújabb megoldások és integrált technológiák segítségével az ügyfelek növelhetik termelékenységüket és megvalósíthatják vállalati eszközeik biztonságos felügyeletét. Dell hálózatbiztonsági, illetve azonosítási és hozzáférés-kezelési technológiáinak integrálása tartózkodási helytől és hozzáférési szinttől függetlenül növeli a felhasználók biztonságát. A Dell modern elemzési és üzleti intelligencia megoldásai pedig segítenek az egyetemek összetett adatkörnyezetének egyszerűsítésében.

 

Vállalati mobil felügyelet

 

A Dell a korábbi megoldásaira építkezve létrehozott egy egységes megoldást a mobileszközök felügyeletére, (Mobile Device Management, MDM) mely tartalmazza a mobilalkalmazás-felügyeletet (Mobile Application Management, MAM), a mobil tartalmak felügyeletét (Mobile Content Management, MCM), valamint egy biztonságos távoli átjárót (SonicWALL/SRA). Ezek együtt alkotják a Dell teljes körű vállalati mobilfelügyeleti (Enterprise Mobility Management, EMM) megoldását, amelyek a BYOD és CYOD (Choose your Own Device) kihívásaira adnak választ.

 

A Dell EMM átfogó biztonsági megoldásával konfigurálhatók és meghatározhatók az iOS- és Android-okostelefonok, Windows, Android és iOS rendszerű táblagépek, Linux-, Mac és Windows-laptopok és asztali gépek, valamint a vékony és zéró felhő kliensek biztonsági és megfelelőségi irányelvei.

 

· A vállalkozások jellemzően különálló, gyakran egymástól elszigetelt, többféle operációs rendszeren futó termékeket használnak a biztonság, a hálózati szolgáltatások, a szoftverek és a hardverek felügyeletére.

 

·  A Dell EMM által nyújtott integrált mobil felügyeleti megoldás biztosítja az eszközök és munkahelyek végpontfelügyeletét, ugyanakkor a felhasználóknak is kiemelkedő élményt nyújt.

 

Dell EMM

 

 

 

o   A Dell EMM a Dell SonicWALL, a Dell Credant, a Dell KACE és a Dell Wyse stratégiai fontosságú fejlesztéseire építve látja el a biztonság és a titkosítás, a házirendkezelés, a felhasználói önkiszolgálás és a megfelelőségi jelentéskészítés feladatait. Ez az átfogó megoldás fokozott adatvédelmet és hatékonyabb mobil munkaerőt eredményez.

 

o   A Dell EMM egybefűzte a SonicWALL SRA (Secure Remote Access) biztonságos távoli hozzáférését a Dell Data Protection| Encryption titkosítási rendszerével, így nagyobb védelmet nyújt és kisebb adatbiztonsági kockázatot biztosít.

 

o   A Dell EMM részét képezi a Dell Data Protection I Virtual Edition is. Ez a VMware virtuális felügyeleti kiszolgálója és konzolalkalmazása, amelynek a segítségével a felhasználók gyorsan és könnyen telepíthetik és kezelhetik a végpontvédelmet.

 

o   A Dell EMM tárolóalapú munkahelyi alkalmazásai a BYOD felügyeletét és biztonságos bevezetését segítik. A munkatársak tulajdonában lévő okostelefonok és táblagépek esetében a Dell Mobile Workspace biztosítja a felhasználóknak a vállalati adatok és eszközök – köztük az e-mailek, a naptár, a névjegyek, a megbízható mobil böngésző vagy helyi fájlkezelő – biztonságos hozzáférését. Az alkalmazottak tulajdonában lévő számítógépekhez és Mac gépekhez a Dell Desktop Workspace biztonságos Microsoft Windows-lemezképet szolgáltat, amely problémamentesen integrálható a meglévő informatikai infrastruktúrákba.

 

o   A vállalati eszközök tekintetében a Dell minden végponton biztonságos és felügyelt környezetet teremt és lehetőséget ad az ügyfeleknek, hogy az összes eszközt szemmel tarthassák, illetve leegyszerűsíthessék a rendszerfelügyeletüket.

 

Biztonság

 

A Dell átfogó Connected Security portfóliója biztonsági megoldások széles választékát kínálja, amelyek biztosítják a védelmet és a csatlakozást a végpontoktól az adatközpontokon át egészen a felhőig. A megoldások könnyedén méretezhetőek a különféle vállalkozások igényei szerint. A Dell World 2013 konferencián a Connected Security stratégia fejlesztésének következő mérföldköveit jelentette be a vállalat:

 

 

o   A Dell SonicWALL a hálózatbiztonsági, illetve a mobil hozzáférési és e-mail biztonsági megoldásainak ötvözésével sokkal részletesebb adatokat képes továbbítani a Dell SonicWALL Global Response Intelligent Defense (GRID) hálózatába. A GRID több millió érzékelőből gyűjt be adatokat és értesíti a végrehajtható védelmi megoldásokat az egyre inkább összefonódó, és egyre több kategóriát érintő fenyegetésekről.

 

o   A Dell Enterprise Single Sign-on (vállalati egyszeri bejelentkezés) és a Dell™ Mobile Clinical Computing (mobil klinikai számítástechnika) megoldásainak integrálása olyan egyszeri bejelentkezési szolgáltatásokat biztosít a vállalkozásoknak, amelyeket az egészségügyi környezetek egyedi igényeihez fejlesztettek.

 

o   A Dell Defender integrálása a Dell SonicWALL Secure Remote Access alkalmazással leegyszerűsíti a kétlépéses hitelesítés telepítését az SSL VPN-nel (Secure Sockets Layer virtual private network, biztonságos szoftvercsatornán megvalósított virtuális magánhálózat).

 

o   A Defender és a Dell Cloud újonnan kiépített integrációja kétlépéses hitelesítést biztosít a Dell felhőket kezelő rendszergazdák számára.

 

o   A Dell KACE K1000 rendszerfelügyeleti készülékek összekapcsolása a Dell hitelesítési szolgáltatásokkal leegyszerűsíti a különböző műveletek elvégzését, mivel Active Directory-alapú, egyszeri bejelentkezést tesz lehetővé a KACE végfelhasználói és rendszergazdái számára, akik egyetlen hitelesítési adattal, egyetlen jelszóval, egyszer jelentkezhetnek be az Active Directory címtárba.

 

o   A Dell InTrust 10.7 közelmúltban bejelentett integrálása a Dell SecureWorks termékkel olyan intelligens adatcsatornákkal egészíti ki az SIEM-et, amelyek rögzítik a Windows rendszereken végzett felhasználói tevékenységek legfontosabb műveleteit, így gyorsabban és kisebb terheléssel érzékelhetők a belső fenyegetések.

 

o   A Privileged Password Manager (kiemelt jelszókezelő) és a Privileged Access Suite for Unix (kiemelt hozzáférési csomag Unix rendszerekhez) összekapcsolása az új InTrust alkalmazással lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy összevessék a felhasználók kiemelt hozzáférést igénylő tevékenységeit az általános felhasználói tevékenységeikkel, így teljes képet kaphatnak arról, hogy mire használják a hozzáférésüket.

 

A biztonsági termékeknek most már minden integrációja, összekapcsolása és frissítése elérhető.

 

Analitika

 

A Dell Toad Business Intelligence Suite (üzleti intelligencia programcsomag) a Dell Software adatkezelési portfóliójának a része, amely az összetett adatkörnyezetek egyszerűsítését és az adatokban rejlő lehetőségek kihasználásnak a lehetőségét kínálja a szervezeteknek.

 

A Toad Business Intelligence Suite alkalmazásával a felhasználók könnyedén elérhetik, előkészíthetik és elemezhetik, valamint megoszthatják a különböző forrásból származó adatokat. A programcsomag használatával tehát fellendíthető a döntéshozatali folyamat, valamint a vállalkozások meglévő informatikai és üzleti intelligencia befektetései is optimalizálhatók. A logikai adatnézetek közös feldolgozását két asztali eszköz teszi lehetővé: a Toad Data Point az elemzési adatok szolgáltatói, illetve a Toad Decision Point az üzleti elemzők számára.

 

A felsőoktatás kiváló példa egy olyan típusú ágazatra, amely az adatok használatával alakul át. Az oktatási intézményeknek folyamatosan gondot okoz, hogy csatlakozzanak különféle adatforrásaikhoz és leegyszerűsítsék az üzleti intelligencia megoldások szerkezetét. Ezért teljes képet kell kapniuk a rendelkezésükre álló adatokról ahhoz, hogy a lehető legjobb döntéshozói folyamatokat építhessék ki.

 

A Toad Business Intelligence Suite programcsomagot telepítő neves egyetemek közé tartozik például a Kennesaw State University és a Concordia University is.

 

o   Kennesaw intézményében a Toad Business Intelligence Suite hetente nagyjából 20 órányi munkaidőt takarított meg a humánerőforrás-csapatoknak az adatellátás és -érvényesítés végrehajtásával, háromszorosára növelte a jelentéskészítés hatékonyságát, és lehetővé tette a rendszergazdák számára, hogy gyorsabb és megalapozottabb döntéseket hozzanak.

 

o   A Concordia University esetében a megoldás mind a műszaki, mind a nem műszaki beállítottságú felhasználók hatékonyságát növelte azzal, hogy a megfelelő eszközt biztosította minden felhasználó számára.

 

A Toad Business Intelligence Suite világszerte elérhető, és már számos különféle környezetben bizonyított.

 

Adatvédelem

 

A közepes- és nagyvállalatokat érintő legsúlyosabb problémák közé a biztonsági mentések, a gyenge teljesítmény, a túlzott összetettség és a méretezhetőség hiánya tartoznak. A Dell új adatvédelmi megoldásai ezekre kínálnak választ, mivel lehetővé teszik a biztonsági mentések és visszaállítások felgyorsítását, a biztonsági mentések üzleti igények függvényében történő méretezését, valamint csökkentik a mentések felügyeletével és kezelésével töltött időt.

 

 

·  A Dell új NetVault Backup 10 alkalmazása nagyobb teljesítményt nyújt, továbbá könnyebben használható és méretezhető. Szintén újdonság a DR-sorozatba tartozó deduplikációs tárolási rendszerek legújabb, továbbfejlesztett modellje, a Dell DR6000 tároló.

 

o   A NetVault Backup 10 új, webalapú grafikus felhasználói felülettel bír, a méretezhetősége jelentősen megnőtt, és szorosan integrált DR6000 készülékhez.

 

o   A DR6000 a Dell DR-sorozat deduplikációs tárolóinak a legújabb modellje, amely a meglévő DR4100 mellett kerül majd forgalomba, és annál mintegy kétszer nagyobb kapacitást kínál, jelentősen gyorsabb, valamint jobban méretezhető. Új globális felügyeleti képességeinek köszönhetően a rendszergazdák egyetlen konzolról felügyelhetik az összes DR készüléket.

 

Alkalmazásteljesítmény-felügyelet

 

A Dell szolgáltatásként kínált szoftverei (Software as a Service, SaaS) közé tartoznak a legújabb generációs alkalmazásteljesítmény-felügyeleti (APM) megoldások, amelyek elősegítik a webes és mobilalkalmazások teljesítményének növelését. A Dell első kereskedelmi forgalomban kapható önkiszolgáló APM megoldása a beépített elemzési és gépi tanulási képességeknek köszönhetően betekintést nyújt a webes és mobilalkalmazások teljesítményébe, és azok megjelenítéséről is gondoskodik.

 

·  A Dell APM SaaS megoldásának beállítása perceket vesz csak igénybe, és nem igényel külön erőfeszítést. Könnyedén azonosítja azokat a fenyegetéseket, amelyek a legnagyobb hatással vannak az üzleti eredményekre, és akkor is megtalálja a választ a teljesítményt érintő problémákra, ha a tűt kell kikeresni a szénakazalban.

 

·  A termék nagy részletességű adatelemzési megközelítést alkalmaz, mennyiségileg határozza meg az üzletre gyakorolt hatásokat, és az alkalmazások támogatási csoportjait azonnal a problémák gyökeréhez vezeti. Míg a többi APM-szállító általában a nagy adatmennyiségekről beszél, a Dell úgy véli, hogy a nagy adatmennyiségek csupán az egyenlet egyik elemét képezik, és az üzleti sikerek biztosításához a megoldásoknak is nagyoknak kell lenniük.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05