Magyarországon a Toshiba Encore táblagép

forrás: Prím Online, 2013. december 18. 14:35

A Toshiba legújabb táblagépe, a nyolchüvelykes Encore hazánkba is megérkezett az ünnepek előtt. A Windoes 8.1 rendszerű tabletet számos hazai áruházban kínálják nagyszerű kedvezményekkel.

A Toshiba Encore egy Windows 8.1 operációs rendszerre optimalizált táblagép, mely a beépített funkcióinak és előretelepített alkalmazásainak köszönhetően munkához és szórakozáshoz egyaránt kiválóan használható. Mindazok számára ideális választás, akik egyetlen eszközt szeretnének használni munkájuk során, szórakozásra és tartalommegosztásra is.

 

“Az üzleti és otthoni felhasználás közti választóvonal egyre inkább elmosódik, így az eszközöknek egyre többféle funkcióval kell rendelkezniük ahhoz, hogy mindkét igényt kielégítsék. A teljes Windows 8.1 felhasználói élményt nyújtó, 8 hüvelykes Encore tablet kiállja ezt a próbát” – mondta Sáfrányos Tamás, a Toshiba Europe GmbH magyarországi vezetője.

 

Kényelmesen használató

 

A stílusos, egyedi, tartós és ergonomikus kialakítású Encore tabletet úgy tervezték, hogy álló helyzetben, egy kézzel tartva is kényelmesen használható legyen – akár útközben is. Készülékházában az összes hangszórót, a mikrofonokat és a kamerákat úgy helyezték el, hogy kézben tartva is minden nehézség nélkül használhassuk a többujjas érintőképernyőt, kényelmesen hallgathassunk zenét, fényképezhessünk vagy akár Skype-hívásokat kezdeményezhessünk. Az Encore-t ráadásul elektronikus könyvként is használhatjuk, sőt még filmet is nézhetünk rajta.

A legfontosabb irodai alkalmazások útközben is

 

A táblagépen a Microsoft Office Home & Student 2013 programcsomag is megtalálható, így a legtöbb megszokott irodai alkalmazást útközben is használhatjuk, ezzel az Encore az irodai számítógép kiváló kiegészítője lehet. A tabletre a Word 2013, az Excel 2013, a PowerPoint 2013 és a OneNote 2013 szoftverek teljes változatát telepítették, így azzal útközben is létrehozhatjuk, megtekinthetjük, szerkeszthetjük és megoszthatjuk dokumentumainkat vagy prezentációinkat.

 

A készülékhez 7 GB ingyenes SkyDrive tárhely jár, így adatainkat a felhőben is tárolhatjuk, és nehézség nélkül oszthatjuk meg a többi Windows-os eszközünkkel. A készülék kezelése egy külön megvásárolható Bluetooth billentyűzettel még egyszerűbb. A Toshiba Encore a legújabb Intel Atom architektúrának köszönhetően kiváló teljesítményt biztosít útközben is.

 

Mindig naprakész

 

A Toshiba Encore a dobozból kivéve akár azonnal használható. Az InstantGo technológia lehetővé teszi, hogy az alvó állapotban lévő táblagép visszakapcsolás után rendkívül rövid időn belül működőképes legyen. Csatlakoztatott alvó üzemmódban a hálózati kapcsolat nem szakad meg, és az automatikus szinkronizáció is folyamatos, így a tableten található adatok mindig frissek és naprakészek lesznek. A Toshiba Encore rendkívül hatékony mobil eszköz: az InstantGo használatával fogyasztása csökken, az akku üzemideje pedig növekszik.

Szórakozás bárhol

 

A 8 hüvelykes (20,32 cm), fényes, AutoBrite kijelzővel, a Dolby Digital Plus funkcióval ellátott, kiváló minőségű hangszórókkal, és a rendkívül gyors Wi-Fi kapcsolattal rendelkező Toshiba Encore tabletet mobil szórakozásra tervezték. Az előre telepített Microsoft Xbox alkalmazás segítségével 90 napig ingyenesen választhatjuk ki és hallgathatjuk meg kedvenc zenéinket egy 30 millió zeneszámból álló online zenetékából, valamint számos Xbox játékkal is játszhatunk. Az Xbox SmartGlass szoftver lehetővé teszi, hogy a tabletet Xbox One vagy Xbox 360 konzolunk második kijelzőjeként használjuk, így azok kezelése még élvezetesebbé válik. A táblagépekhez és érintőképernyőkhöz fejlesztett Internet Explorer 11 programmal pedig a teljes kijelzős böngészés, a weboldalak és online videók betöltése is lényegesen gyorsabb.

 

A továbbfejlesztett kamerafunkciókkal, valamint nyalábformáló technológiával és zajszűrővel ellátott mikrofonnal felszerelt Toshiba Encore kiváló hangminőséget biztosít, így Skype használatához is kifejezetten optimális. A 8,0 MPixeles hátoldali és a 2,0 MPixeles előlapi kamera kiválóan alkalmas videotelefonálásra, fotók és videók készítésére, így egyszerűen oszthatjuk meg barátainkkal az utazás minden pillanatát. A beépített micro-USB gyors adatátvitelt, a micro-HDMI pedig nagyképernyős tévé csatlakoztatását teszi lehetővé otthon vagy akár egy tárgyalás során is. A micro-SD kártyaolvasó segítségével a tárolókapacitást növelhetjük, ráadásul más eszközökkel is megoszthatjuk a táblagépen tárolt tartalmakat.

 

 

A Toshiba Encore több hazai forgalmazónál is elérhető, helyenként akciós áron. Az Extreme Digitalnál például bruttó 99 990 forintba kerül a táblagép ajándék Xbox 360 (4GB) játékkonzollal. Itt jegyeznénk meg, hogy nem állunk kapcsolatban az Extreme Digitallal, semmilyen érdekünk nem fűződik az áruház népszerűsítéséhez.

 

Toshiba Encore tablet jellemzői:

 

- 20,32 cm (8”) AutoBrite 1280 x 800 HFFS széles betekintési szögű, ötujjas LCD érintőképernyő

- Legújabb Intel Atom architektúra

- 2 GB LPDDR3 memória

- Intel HD grafikus egység

- Előre telepített Microsoft Office Home & Student 2013

- Akár 64 GB eMMC

- Csatlakoztatott alvó üzemmód támogatása (InstantGo)

- Csatlakozók: 1x Micro-USB 2.0, 1x Micro-HDMI, Micro-SD (akár 64 GB), kétsávos 802.11 a/b/g/n és Bluetooth 4.0, 3,5 mm fejhallgató/mikrofon kombó jack aljzat

- Kiváló minőségű sztereó hangszórók Dolby Digital Plus támogatással

- 2,0 MP előlapi (1080p videó rögzítés) and 8,0 MP hátoldali kamera (1080p videó rögzítés)

- Kettős mikrofon nyalábformáló technológiával

- Beépített GPS

- Akkumulátor üzemidő: akár 7 óra

- Operációs rendszer: Windows 8.1

- Szín: világos arany

- Méretek: 213 x 136 x 10,68 mm

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05