Canon PowerShot N100: Felvétel mindkét oldalról

forrás: Prím Online, 2014. január 6. 17:05

A Canon ma bemutatta a PowerShot N100 fényképezőgépet, amely rengeteg innovatív technológiával rendelkezik. Ez a Canon első olyan kompakt gépe, amelyet elő- és hátoldali kamerával szimultán rögzíti a tulajdonos arckifejezését az exponálás pillanatában, így dokumentálja a történetet minden oldalról. A kamerában visszaköszönnek a PowerShot S sorozatban használt optikai technológiák.

Kettős felvétel


A PowerShot N100 új kettős felvétel (Dual Capture) - a fényképezőgép előtti és mögötti történéseket is rögzítő - funkciója a hátrafelé néző kiegészítő kamerának (Story Camera) köszönhetően egy képbe vagy videofelvételbe sűrít minden érzést. A PowerShot N100 rögzíti arckifejezését az exponálás pillanatában, legyen szó akár videofelvételről, akár állóképről, majd ezt belekombinálja az elkészített felvételbe. Ez a funkció akkor hasznos különösen, ha a fotós reakciója legalább olyan fontos, mint maga a pillanat: például ha a gyermeke első lépéseit figyeli.


A Canon Smart Auto technológiája automatikusan eldönti, hogy az 58 különféle szituáció (pl. „naplemente” vagy „gyerekmosoly”) közül melyik beállításai eredményeznek tökéletes képet. A Canon Hybrid Auto funkciójának köszönhetően sosem fog lemaradni egyetlen pillanatról sem, ugyanis négy másodpercnyi mozgóképet rögzít, még mielőtt az állókép készítéséhez Ön megnyomná az exponáló gombot. A PowerShot N100 a Hybrid Auto és a Dual Capture funkciók intelligens ötvözésével automatikusan elkezdi rögzíteni az Ön arckifejezését is a kamera mögött, két másodperccel a kép készítése előtt és után. A képek készítésének színfalak mögötti történetét pedig egyetlen 720p felbontású videóval bemutathatja.


Az új Story Highlights (Kiemelt pillanatok) mód tökéletes eszköz arra, hogy könnyen elmondhassa, mi történt, anélkül, hogy bárminek a szerkesztésével bajlódnia kellene. A mód automatikusan egyetlen emlékezetes videó albumba szerkeszti az összes különleges történetet, amelyet aztán újra megnézhet vagy megoszthatja másokkal. Az egyedi algoritmusok és a nagy teljesítményű DIGIC 6 processzor használatával a kamera a képek intelligens elemzésével téma, dátum vagy akár a kamera által felismert arcok szerint készíti el a videó válogatást. Válogassa, rendszerezze és élje át újra legdédelgetettebb emlékeit, amikor csak akarja, a külön Kedvencek (Favourite) gomb használatával, amellyel azonnal megjelölheti azokat a videofelvételeket és fényképeket, amelyeket el akar helyezni az albumban.


Másokat is érdekelhet


A történteket minden eddiginél egyszerűbb megosztani a PowerShot N100 Wi-Fi-szolgáltatásával, amellyel azonnal, vezeték nélkül feltölthetők a képek a közösségi hálózatokra.  Az okostelefonos kapcsolat is könnyen beállítható – a személyre szabható Mobile Device Connect gomb és az NFC támogatás segít a csatlakozásban, majd abban, hogy a Canon CameraWindows alkalmazásával gyorsan és egyszerűen megoszthassa a felvételeket.

 

A Mobile Device Connect gomb másik funkciója a képek kényelmes mentése a CANON iMAGE GATEWAY segítségével olyan online tárolófelhőkbe, mint a Google Drive vagy a Flickr. A CameraWindow alkalmazással a PowerShot N100 akár távvezérelhető is az okostelefon képernyőjéről. A kamera legfontosabb funkciói (a zoomolás, a vaku, az exponálás, vagy akár az önkioldó is állíthatók a telefonról, ami jó szolgálatot tesz, ha rajta szeretne lenni a csoportképeken, vagy ha például a természetfotózásnál háttérbe akar vonulni.

 

A jó történetek megérdemlik a szép képeket 

 

Az emlékeit egy életen át fogja élvezni a Canon első osztályú képalkotó technológiáinak köszönhetően. Rossz megvilágítás mellett is könnyű természetes képeket készíteni a Canon HS (High Sensitivity) rendszerrel, a nagy teljesítményű DIGIC 6 processzor és a 12,1 megapixeles, 1/1,7-es típusú, nagy érzékenységű CMOS érzékelők különleges kombinációjával. A PowerShot N100 nagy átfogású objektívje lehetővé teszi a tágas horizontok megörökítését a 24 mm-es ultranagy látószöggel, mint ahogy távoli tárgyakat is közel tud hozni az ötszörös optikai zoommal.

 

A hátrafelé néző kiegészítő kamera (Story Camera) 25 mm nagylátószögű objektívje egyidejűleg működik az előre néző kameráéval, és elég nagy látószögű ahhoz, hogy befogjon egy, a kamera mögött álló párt. A Canon iparágvezető optikai képstabilizátora és az Intelligent IS technológia gondoskodik arról, hogy éles és tiszta képek készüljenek, és még a mozgás közben exponált képek vagy videók is tisztán kivehetők lesznek a továbbfejlesztett Dinamikus IS módnak köszönhetően.


Kreativitás a keze ügyében


Fejezze ki kreativitását egyszerűen a PowerShot N100 sokféle, a képek javításához tervezett automatikus képbeállításával! Azokban a pillanatokban, amikor csak a kép előterében zajló dolgok a fontosak, a hátteret elmosó Background Defocus (Háttérelmosás) mód segít egy gyönyörű kicsi mélységélességű mezőt létrehozni, és ezzel az SLR-kamerákéhoz hasonló képhatást megteremteni. Egy újabb kreatív csavart vihet a képbe a Creative Shot (Kreatív felvétel), amellyel egyetlen fotót hat különböző változatban készít el. A gépben 46 különleges effektus található négy kategóriába – fekete-fehér, retró, különleges és természetes – rendezve, amelyek a képek készítése előtt választhatók ki. Minden beállítás elérhető és megadható a 7,5 cm-es (3”) felhajtható érintőképernyőn, amely lehetőséget ad arra, hogy a legkülönfélébb és legegyedibb szögekből fotózzon.
 

A PowerShot N100 legfontosabb jellemzői:


·    Két egyidejű felvétel készítése a hátrafelé néző Story Camerával
·    HS rendszer az alacsony megvilágítás mellett is különleges eredményekért
·    Ultranagy, ragyogó 5x zoomra képes objektív, Intelligent IS funkcióval
·    Albumok készítése könnyedén a Story Highlights funkcióval
·    Wi-Fi NFC-vel
·    Nagy, felhajtható érintőképernyő
·    Hybrid Auto funkció a két egyidejű felvétellel (Dual Capture) kombinálva
·    Kreatív módok
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09