Minden az egyben Blu-ray házimozirendszer a Sonytól

forrás: Prím Online, 2014. január 9. 12:57

A hamarosan megjelenő új házimozi és vezeték nélküli audiotermékek még közelebb juttatnak minket az élő zene valódi hangjaihoz.

A 2014-es új és kibővített felhozatalával a Sony még közelebb hozza az igazi stúdió- vagy akár koncertterem élményt. Az élő zene vagy más analóg hangok digitális formátumokba (CD, MP3) konvertálása során az eredeti hanganyag visszafordíthatatlanul és általában sokat veszít a minőségéből. A 192KHz/24 bitrátájú High Resolution Audio azonban sokkal több részletet megőriz az analóg-digitális konverzió során, így az audioélmény sokkal jobban megközelíti az előadó eredeti hangjait. Most három „minden az egyben” Blu-ray házimozirendszer csatlakozik a stílusos vezeték nélküli hangszórórendszerhez.

 

BDV-N9200W, BDV-N7200W és BDV-NF7220 Blu-ray Disc házimozirendszerek

 

Mostantól mindig a miénk a legjobb ülőhely az előadáson: a Sony házimozi-felhozatala bemutat három új multifunkciós rendszert, amely a szórakoztatást kibővíti a High Resolution Audio képességekkel.

 

A Sony mindent felkínál ahhoz, hogy a Blu-Ray filmeket és a zenéket úgy keltsük életre, hogy azokból egy erőteljes, lenyűgöző video- és audioélmény váljon. Többcsatornás 5.1 surround hang (BDV-N9200W/N7200W) tölti be a szobát, minden egyes robbanással és erősödő hanggal, mintha csak ott lennénk az események közepében.



A fejlett DSP (Digital Signal Processiong – a digitális jelek manipulálása egy jobb eredmény elérése érdekében) technológia eddig soha nem látott részletességet és hatásokat biztosít az emberi hangoknak, hangszereknek és effekteknek. A Digital Music Arena elhozza számunkra Anglia leghíresebb szórakoztatótermeinek autentikus hangzását. A fejlett analitikai technikák használatával a Sony mérnökei precízen lemérték és megalkották az O2 London Aréna audiolenyomatát. Ezt az egyedi hangzást a házimozirendszer képes visszaadni úgy, mintha a színpad előtt ülnénk a legjobb helyek egyikén.

 

Az egyedülálló Sony Magnetic Fluid Speaker technológia hűen reprodukálja a legfinomabb részleteit is a hangoknak, a suttogó dialógusoktól a falat kidöntő robbanásokig.

 

A BDV-N9200W, BDV-N7200W és a BDV-NF7220 rendszerekkel még több lehetőségünk van a film- és a zenei kollekciónk tiszta, erőteljes, precíz élvezetére. Streamelhetjük a hangokat az otthoni hálózatunkról, egy USB meghajtóról, vagy vezetékek nélkül lejátszhatjuk a zenéket az NFC képes okostelefonokról és tabletekről az egyérintéses meghallgatás funkcióval. Pontosan láthatjuk, mi történik a mobileszköz képernyőjén, szuper nagy méretben tükrözve mindent a tv-re az új egyérintéses tükrözés funkcióval.

 

A szórakozási lehetőségeink tárházát az olyan népszerű online szolgáltatások közvetlen elérésével szélesíthetjük, mint a Spotify, a Deezer vagy a Music Unlimited. Ez rendkívül egyszerűvé vált az intuitív új távirányító vagy a SongPal mobilos alkalmazás használatával.

 

SRS-X9 vezeték nélküli hangfalrendszer

 

High-Resolution Audio hangfal még sosem nézett ki ilyen jól. Erőteljes basszus és ultramodern stílus, amely minden belső térhez illik. Ezek a jellemzők különböztetik meg az SRS-X9-et más hordozható vezeték nélküli hangfalaktól.



A prémium 2.1 csatornás hangfalrendszer erőteljes, teljes skálájú gazdag audiót, precíz basszust produkál a kettős erősítésű bi-amp mélynyomóból és a szintén kettős passzív hangsugárzókból. Nem kevesebb, mint 7 darab, felül és elöl elhelyezett magassugárzó teszi teljessé az élményt. Nyolccsatornányi S-Master HX Audio erősítés hajtja őket 154 W RMS teljesítménnyel. Így nyugodtan feltekerhetjük a hangerőt, és mégis tiszta, torzításmentes magas és földbe döngölő mély hangokat kapunk.

 

A Sony fejlett Digital Sound Enhancement Engine (DSEE HX) technológiája finomítja és tárolja az audiojelet, újraalkotva a magas frekvenciás harmóniákat, amelyek tipikusan elvesznek a tömörített MP3 és AAC fájlok esetén. A DSEE HX technológiával élvezhetjük a High Resolution Audio minőséget, amely képes visszaadni a zenei stúdiók és a koncerttermek eredeti hangzását is.

 

A minőség megtapasztalására több módunk is nyílik. A beépített Wi-Fi-vel High-Resolution hangfájlokat streamelhetünk a számítógépről vagy az otthoni hálózaton keresztül. A Sony új SongPal alkalmazását használva telefonunkon vagy táblagépünkön keresztül is könnyedén elérhetőek a népszerű online zenei szolgáltatások, mint a Music Unlimited és a Spotify. Az Apple Airplay támogatás révén pedig hallgathatjuk iPad-en vagy iPhone-on tárolt zenéinket is, szintén vezetékek nélkül. Ha van egy NFC képes Xperia telefonunk vagy tabletünk, csak hozzá kell érintenünk ezt az SRS-X9 hangsugárzókhoz. Ilyenkor a kapcsolat a két eszköz között automatikusan létrejön, mindenféle trükkös beállítás vagy kód nélkül, és már streamelhetjük is a zenéket a mobileszközről.


Gyors ütemben növekvő High Resolution Audio minőségű zenék listája itt található.

 

Kulcsszavak: Sony Blu-ray házimozi audio

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05