Challenge24 – idén is lesz 24 órás programozóverseny

forrás: Prím Online, 2014. január 16. 10:08

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus-hallgatók Egyesülete (MAVE) idén is – immáron 14. alkalommal  meghirdette éves programozó versenyét, a Challenge24-et, melyet az SAP Hungary támogat és az egyik legrangosabb versennyé nőtte ki magát.

Idén 15 éves a Challenge24, amely mára Európa egyik legnagyobb és legrangosabb versenyének számít. A háromfős egyetemista, középiskolás vagy akár már profi programozókból álló csapatok idén a 2014. február 8-ai hat órás internetes előválogatóból kerülhetnek a budapesti döntőbe, mely május 2-4. között kerül megrendezésre. Jelentkezni a ch24.org oldalonn lehet február 6-ig.

 

A megmérettetésen az elmúlt években a világ legjobb programozói egyre nagyobb számban indulnak, köztük az egyik legnagyobb programozói közösségi portál (TopCoder) legjobb ranglista pontszámokkal rendelkező tagjai is rendszeresen részt vesznek. Az erős nemzetközi közösség garantálja a verseny nívóját és így nem csak hazai, hanem nemzetközi szinten is mérce legyen a Challenge24. A nyertes csapat a Challenge24 hagyományaihoz tartozó vándorkupa és gyűrűk mellett értékes tárgynyereményekre is számíthat, de rendszeresen díjazzuk még a hatodik helyezett csapatot is.

 

A Challenge24-en részt vevő csapatoknak a verseny során gyors és precíz kódírási képesség mellett szükség van matematikai, algoritmuselméleti és számítógépes-grafikai, hálózati, mesterséges intelligencia jártasságra valamint jól működő csapatmunkára. Az elődöntő hat órája alatt 6-8 különböző ismeretet igénylő feladatot adnak ki a szervezők, így a hatékony munkamegosztás nélkülözhetetlen a szerepléshez. Az előző verseny döntőjében olyan feladatokkal találkoztak a résztvevő csapatok, mint valódi lézervágó kezelése vagy kerékpáros küldönc irányítása virtuális térben.

 

A tizennegyedik verseny feladatsorát már szeptember óta írja az egyesület feladatírói csapata, akik idén már ötödik alkalommal vállalták el a verseny feladatainak kitalálását. Korábban ők is döntős versenyzők voltak.

 

Sem az elektronikus előválogató, sem a helyszíni döntő során nincs megkötés a versenyzők által használt fejlesztőeszközökre, könyvekre, operációs rendszerre, programozási nyelvre vonatkozóan. Akárcsak a selejtező fordulóban, a helyszíni döntőn is a saját számítógépeiken dolgoznak a résztvevők.

 

A hallgatók részvételét a hazai egyetemek mellett, külföldi egyetemek is támogatják. A versenyt az elmúlt években hazai és nemzetközi cégek sora biztosította támogatásáról, így immár negyedik éve biztosítja a verseny alapját főtámogatóként az SAP Hungary Kft. A versenyalapító hazai Fornax mellett, már olyan jelentős külföldi vállalatok is a verseny mellet állnak, mint a Google, a Facebook, Yahoo, valamint a Skype. A támogató cégek közül többen is fontosnak érzik, hogy kollégáik megmérettessék magukat évről-évre.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05