3D szerkesztési eszközzel bővül a Photoshop

Czipperer Dia, 2014. január 17. 09:29

A Photoshop felhasználók is készíthetnek majd nyomtatásra kész 3D animációkat, hiszen a népszerű program 3D szerkesztési támogatással gazdagodik, ám nem az a cél, hogy másokkal versenyezzenek e téren.

Andy Lauta, a Photoshop termékemenedzsere jelentette be egy telefonos interjú során  a Photoshop új funkciója kapcsán, hogy ma már a 3D modellezés és nyomtatási technológia nagyon elterjedt, ám ő lát egyfajta szakadékot a modellek és a magas minőségű nyomtatás között.

  

Ezt az űrt töltené be a Photoshop, vagyis a csupasz 3D-s modellt megtöltené színnel, élettel, egyfajta kreatív és szerkesztőeszközként funkcionálna a megoldás. Amikor a felhasználó letölti a 3D-s objektumot az online szolgáltatásokból, mint például a Thingiverséről, máris elkezdhetik szerkeszteni.

 

 

Nyomtatás előtt a program végigpásztázza modellt, és van lehetőség az esetleges hibák kijavítására. Miután véglegesesnek bizonyul a elkészített alkotás, a felhasználók azt is kiválaszthatják, milyen anyagra szeretnék nyomtatni. A Photoshop a 3D-s nyomtatókat is támogatja, köztünk a MakerBotot.

 

A frissítés Lauta szerint már most is elérhető, rendszerkövetelménye, hogy minimum Photoshop 14.1-es verzió fusson a felhasználó gépén. Az Adobe Creative Cloud, a Creative Cloud alkalmazás tagjai, valamint a CS3 felhasználók s számára ez ingyenes frissítésként elérhető. Ezenkívül a felhasználó 30 napos próbidőszak keretében is kipróbálhatják, mit tud.

 

Forrás: Mashable.com

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50