CivilMag néven adományozói és közösségi portál indult

MTI Sajtóadatbank, 2014. február 5. 15:27

Szellemi adományokat és anyagi támogatást lehet felajánlani, illetve igényelni a CivilMag néven elindult új online portálon, amelyen cégek, magánszemélyek és civil szervezetek léphetnek kapcsolatba egymással.

A MagNet Magyar Közösségi Bank által elindított, www.civilmag.hu címen elérhető közösségi oldalon a már felajánlott szellemi adományok között szerepel jogi tanácsadás, coaching, karrier- és marketing-tanácsadás. A szervezők szerint emellett fel lehet például ajánlani kiadványszerkesztést, fordítást, és "tulajdonképpen bármit, amihez a felajánló ért, amit adni tud" - olvasható közleményükben.
 

"Az online felületen civil szervezetek, felelősen gondolkodó vállalkozások és magánszemélyek egyaránt lehetőséget és teret kapnak, hogy találkozzanak, megismerjék egymás küldetését, tevékenységét, majd az online térből kilépve a társadalom számára hasznos együttműködéseket valósítsanak meg" - írják.
 

Az anyagi támogatások a bank Közösségi Adományozási Programja (KAP) keretében történhetnek. Ennek lényege, hogy a MagNet ügyfelei minden évben eldönthetik, mely civil szervezetet támogassák a bank rájuk eső nyeresége 10 százalékából. Az első KAP 2010-ben futott, a kiutalt támogatások összege azóta évi 16 és 44 millió forint között alakult.
 

A honlapon helyet kapott egy civil eseménynaptár, egy tudástár és egy civil szervezetekről szóló adatbázis is. A civilek meghirdethetik programjaikat, konferenciáikat, workshopjaikat, vagy éppen toborozhatnak résztvevőket egy-egy akciójukhoz.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05