Meghekkelték a Kickstartert

Czipperer Dia, 2014. február 17. 15:24

A felhasználók adatai illetéktelen kezekbe kerültek a Kickstarteren, miután hekkerek támadták meg az oldalt. Egyelőre még nem tudni, pontosan hány felhasználó adatai szivárogtak ki.

Blogposztban jelentette be a Kickstarter szombaton, hogy hekkerek támadták meg az oldalt. Az estről a vállalat vezérigazgatója, Yancey Strickler számolt be.

 

Az eset szerda éjjel történt. A hekkerek bár hozzáfértek néhány felhasználói adathoz, a vállalat szerint azonban szerencsére semmilyen bankkártya-adat nem került illetéktelen kezekbe. A hekkerek bizonyos felhasználónevekhez, e-mail címekhez, telefonszámokhoz és titkosított jelszavakhoz fértek hozzá.

 

 

A Kickstarter azt javasolja bejegyzésében a usereknek, hogy amint tehetik, változtassák meg jelszavukat, és lehetőleg biztonságos jelszót adjanak meg. Azt is tanácsolják, hogy azokon az oldalakon is tegyék meg ezt a lépést, ahol szintén ezt a jelszót használták.

 

Egyelőre nem tudni, pontosan hány felhasználó érintett az eset kapcsán, és egyelőre az is rejtély, pontosan milyen módon sikerült behatolni a rendszerbe.

 

A cég nevében Strickler elnézést kért a történtekért, és elmondta, hogy az eset őket is felkavarta. Hozzátette, hogy már sokat javítottak a biztonsági eljárásokon és a rendszeren, de az elkövetkezendő hetekben és hónapokban tovább folytatják a munkálatokat. Minden tőlük telhetőt megtesznek majd, hogy még egyszer ne fordulhasson elő hasonló eset.

 

Forrás: Techspot.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50