Windows Phone és Samsung SAFE eszközökre is elérhető a Kaspersky biztonsági megoldása

forrás: Prím Online, 2014. február 25. 17:12

A Mobile World Congressen jelentette be a Kaspersky Lab a Kaspersky Security for Mobile biztonsági megoldásának újításait. A vállalat üzleti mobil biztonsági megoldása támogatni fogja a Windows Phone okostelefonokat, azokat az eszközöket is, amelyek megfelelnek a Samsung SAFE mobil eszközöket érintő kritériumoknak.

 

A Gartner előrejelzése szerint 2014-ben már 1,9 milliárd mobiltelefont fognak forgalmazni, amely 5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az ultrahordozható eszközök, a hagyományos tabletek, valamint a hibrid és clamshell eszközök 2014-ben a Gartner előrejelzése szerint 54 százalékos növekedést fognak elérni. Mivel a globális kereslet egyre magasabb a mobil-és hordozható számítástechnikai eszközök iránt, a Kaspersky Lab is egyre nagyobb léptekkel halad előre, ami a mobil biztonsági és felügyeleti megoldások kérdését illeti.

 

„Mivel a mobil eszközök megléte egyre jobban beleivódott az évek során a fogyasztók életébe és napról-napra az üzleti tevékenységekbe is, ezért a Kaspersky Lab folyamatosan azon dolgozik, hogy megállítsa a kiberbűnözők mobil eszközöket érintő támadásait. Az új Windows Phone okostelefonokat és a Samsung SAFE-t érintő támogatás mutatja elkötelezettségünket, hogy vállalati partnereink számára biztosítsuk a jövő mobil eszközeinek biztonságát.” - mondta Victor Yablokov, a Kaspersky Lab mobil termékcsaládjának biztonsági megoldásaiért felelős vezetője.

 

Windows Phone

 

A Microsoft mobil operációs rendszer mára a harmadik legnépszerűbb operációs rendszer mobil eszközökre, az Android, illetve az Apple iOS operációs rendszerek után. A piackutató vállalat, a Strategy Analytics elemzése szerint a Microsoft mintegy 36 millió eszközt szállított Windows Phone 8 operációs rendszerrel, amelyek most már minden vállalkozás számára elérhetőek lesznek, megfelelő mobil biztonsági védelemmel. Ezen vállalkozások számára, a Kaspersky Security for Mobile egyszerű kezelhetőséget és védelmet biztosít a web-alapú fenyegetések ellen.

 

 

A Kaspersky Security for Mobile minden Windows Phone 8 mobil eszköz számára biztonságos internetes böngészést és megfelelő védelmet biztosít a webes fenyegetések és adathalász támadások ellen. A Kaspersky Security for Mobile továbbra is támogatja az Exchange ActiveSync-t, valamint lehetővé teszi a rendszergazdák számára az egyéni biztonsági házirendek kezelését egyetlen egy központi konzolról. A Kaspersky Security for Mobile önálló alkalmazásként, valamint a Kaspersky Endpoint Security for Business keretén belül is elérhető.

 

Samsung – SAFE

 

A SAFE (Samsung for Enterprise) egy bizonyítvány, amely Samsung okostelefonokon és Samsung Galaxy Tab eszközökön érhető el, amely megfelel a rendszergazda hozzáférhetőségnek és a felügyeleti képességeknek. Általában ezek az eszközök támogatják a Microsoft Exchange ActiveSync képességeket, a VPN kapcsolatot, titkosítást, valamint a feljett MDM támogatást is. Kihasználva ezt a biztonsági környezetet a Kaspersky Security for Mobile kliens-oldali biztonsági és menedzsment funkciókat kínál, a rendszergazdáknak mélyebb szintű ellenőrzést lehetővé téve.

 

Az új funkciók a Kaspersky Security for Mobile következő verziójában lesznek elérhetőek, amely várhatóan 2014 áprilisában lesz megvásárolható.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50