Google Glass és Galaxy S5 az Okostelefon Akadémián

forrás: Prím Online, 2014. február 28. 12:22

A 2014-es év vitathatatlanul az okos kiegészítők, viselhető okos eszközök éve lesz. Az év elején megrendezett Consumer Electric Show és a minden évben óriási érdeklődést generáló, barcelónai Mobile World Congress után mi más is lehetne az idei év első Telenor Okostelefon Akadémiájának témája, mint az év várható slágere, a testen hordható okos eszközök.

Számos iparági elemzés jósolja azt, hogy 2014 a viselhető okos eszközök éve lesz, mint az okosszemüvegek, okosórák, vagy különböző, a testedzéshez, vagy egészségügyi vizsgálathoz használt hordható tárgyak. Az előrejelzések szerint idén akár 10 millió darab is fogyhat ezekből szerte a világon.

 

A téma iránt érdeklődőknek már csak március 12-ig kell várni, hogy a Millenáris D csarnokában élőben pillanthassák meg Maróy Ákos, az EU Edge alapítójának jóvoltából a Google legizgalmasabb fejlesztését, a Google Glasst. Az okosszemüveg nemcsak a színpadon lesz látható, hanem – a kapacitásoknak megfelelően – a vendégek számára lehetőség nyílik az eszköz felpróbálására is! Az okos- és csatlakoztatott órákról Bodnár Csaba, a Mobilaréna szakújságírója nyújt majd áttekintő képet, különös tekintettel a jelenleg forgalomban lévő legnépszerűbb készülékekre, illetve arra is fény derül, hogy vajon mi lesz a sorsa ennek a szegmensnek az okos kiegészítők áradatában.

 



Moós Gergely, a népszerű Dagadt Köcsög blog szerzője, a sportoláshoz kifejlesztett okos eszközökre helyezi a hangsúlyt, amelyek a sportrajongók és az életmódváltást fontolgatók körében számíthatnak elsöprő sikerre. A még távolabbi jövő kapcsán Kovács Tücsi Mihály, író, blogger, a Galaktika magazin tudományos szerkesztője mesél a sci-fikben ábrázolt hordható eszközökről, a cipőbe és zápfogba szerelt telefonról, és arról, hogy mely ötletek bizonyultak reális elképzelésnek mai tudásunk szerint. A közelgő március 15-i ünnep alkalmából az est végén a Momentán Társulat hozza forradalmi hangulatba a vendégeket: improvizatív műsorral illusztrálják, hogy miként zajlott volna 1848. március 15-e, ha Petőfiék számára is elérhető lett volna a mai okos technológia.

Az előadások mellett az Expo területén a legnagyobb készülékgyártók, az Alcatel, a Huawei, az LG, a Samsung, a Sony és a ZTE mutatják be a februári Mobile World Congress-en leleplezett újdonságaikat. Az eseményre többek között a Samsung most debütáló csúcstelefonja, a Galaxy S5 is megérkezik, amely Magyarországon az Okostelefon Akadémián élőben is látható lesz.

A Telenor célja Okostelefon Akadémia sorozattal, hogy nyitott hangulatú rendezvényeken közérdekű, az egyre bővülő okostelefon-felhasználói kör számára releváns, előremutató témákat mutasson be. Ennek szellemében invitálja előadónak a szakterületek hiteles szakembereit, biztosít bemutatkozási lehetőséget hazai fejlesztőcsapatok számára és kínál alkalmat a vendégeknek, hogy kérdéseiket, észrevételeiket közvetlenül a szakemberekkel vitathassák meg.

A rendezvény ingyenesen látogatható, de regisztrációhoz kötött. Részletek az esemény Facebook oldalán találhatók.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05