Két új 1 NIKKOR zoom objektív

forrás: Prím Online, 2014. március 13. 10:15

A Nikon ma mutatja be két új 1 NIKKOR zoom objektívjét: a nagyteljesítményű 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 szupertelefotó objektívet, valamint a sokoldalú 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektívet. Mindkét új CX-formátumú objektív precíz működést és hordozhatóságot kínál: a Nikon 1 fényképezőgépekre felhelyezve semmi sem szab gátat a villámgyors fényképezésnek.

A kényelmesen hordozható 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 objektív lehetővé teszi a Nikon 1 fotósok számára, hogy nagysebességű telefotó fényképeket készítsenek kézből, állvány nélkül. A Nikon 1 V3 tökéletes társaként ez az objektív kiváló példa arra, hogy a Nikon 1 formátum milyen előnyöket kínál a méret és sebesség terén a digitális tükörreflexes fényképezőgépekhez képest, ha a nagyméretű zoom objektívek használatára kerül sor. Figyelemre méltó pontossággal hozza közel a távoli témákat, így ideális választás sportesemények, állatok és tájképek fotózásához, videózáskor pedig drámai közelképeket készíthet vele.


A vékony 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektív most először vásárolható meg Nikon 1 V3 szettben. A távoli témáktól a szűk közelképekig minden helyzetben megállja a helyét – ez az objektív tökéletesen megragadja a pillanatot, a zoom pedig rendkívül simán és finoman mozog. Az 1 NIKKOR sorozatban ez az első automatikus, elektronikusan vezérelt objektívfedéllel és behúzható objektív mechanizmussal ellátott objektív. Ezeknek köszönhetően a fényképezőgép a bekapcsolás pillanatától készen áll a felvételre, kikapcsolásakor pedig az objektív automatikusan behúzódik a kényelmes hordozhatóság érdekében.


1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6: hordozható szupertelefotó


Az új, nagy teljesítményű 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 objektív új szintet jelent a hordozható eszközökkel, kézből (állvány nélkül) készített telefotó fényképezésben. Ez a figyelemre méltóan kompakt felépítésű, pontos, telefotó zoom objektív lehetővé teszi a Nikon 1 fotósok számára, hogy szupertelefotó fényképeket készítsenek nagy sebességgel, állvány használata nélkül: a Nikon 1 V-sorozat tagjaival – például az új Nikon 1 V3 géppel – ideális párost alkot a távoli témák és események megörökítéséhez. Zoomtartományával, amely 35 mm-es formátumban kifejezve 189–810 mm-nek felel meg, könnyedén közel hozhatók a gyors sportesemények pillanatai, a vadvilág megbúvó momentumai vagy akár egy szép táj messze lévő részletei. Kompakt felépítésének köszönhetően még soha nem volt ennyire kényelmes a kézből, állvány nélkül végzett szupertelefotó fényképezés; a behúzható objektív mechanizmus pedig könnyű hordozhatóságot biztosít, amikor épp egy új helyszínre igyekszik. Az 1 NIKKOR objektívek között elsőként ez az objektív rendelkezik élességállítási határérték-kapcsolóval, amellyel csökkenteni lehet az élességállítási időt, amikor meghatározott távolságtartományon belül fényképez. A Nikon Voice Coil motor gyors és halk automatikus élességállítást biztosít, az élességállító gyűrű M/A (automatikus élességállítás kézi vezérléssel) üzemmódja segíti a képkomponálást, mert az automatikus élességállítás működése közben is lehetőség van a fókusz gyors és pontos kézi módosítására. A fekete színben kapható objektív strapabíró fémborítása eleganciát sugároz, és megjelenése tökéletesen passzol a Nikon 1 fényképezőgéphez.



1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM: finom mozgású zoom


A hihetetlenül vékony 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektív a korábbi 1 VR 10-30mm f/3.5-5.6 objektívet váltja le az 1 NIKKOR termékcsaládban. Rendkívül kicsi és könnyű, így könnyen hordozható, ráadásul azonnali működést és még jobb képminőséget kínál, a finoman mozgó zoom pedig arról gondoskodik, hogy ne csak a fényképek, hanem a vele készített videók is kiválóak legyenek. A 10–30 mm-es (35 mm-es formátumban kifejezve: 27–81 mm-es) zoomtartomány sokoldalú használatot biztosít, hogy akár széles látószögű beállításokat, akár távolabbi témákat meg tudjon örökíteni. Az elektromotorral működtetett zoomnak és az elektromos zoomgyűrűnek köszönhetően gyorsan, könnyedén, finom mozgással lehet zoomolni, ami különösen a videofelvételek készítésekor jön jól, illetve amikor gyorsan rá szeretne közelíteni a mozgó témára. A behúzható objektív mechanizmus és az elektronikus vezérlésű objektívfedél (a hagyományos objektívsapka helyett) gondoskodik arról, hogy a legváratlanabb pillanatokban is rögtön készen álljon a fotózásra vagy videózásra. Amikor bekapcsolja a fényképezőgépet, az objektív automatikusan kitolódik és közben kinyílik az objektívfedél, így nem kell értékes tizedmásodperceket veszíteni az objektívsapka eltávolításával. Amikor pedig kikapcsolja a fényképezőgépet, az objektív azonnal behúzódik, így az objektívvel együtt azonnal elteheti a gépet. Ez a strapabíró, de közben stílusos, luxus érzetet kínáló 1 NIKKOR objektív fekete színben kapható.

Éles és biztos: kitűnő képminőség


Mindkét új 1 NIKKOR objektív a legmodernebb Nikon technológiákra épül a még jobb képminőség érdekében. Az 1 NIKKOR VR 70–300mm f/4.5–5.6 objektív kiváló minőségű optikai felépítése éles, jó kontrasztú képeket biztosít a teljes rekesztartományban: egy Super ED (extra-alacsony szórású) lencsetag csökkenti a színeltérést, a Nanokristály bevonat pedig jelentősen csökkenti a szellemképeket és zavaró becsillogásokat. Az 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektívben négy aszferikus lencsetag és egy ED lencsetag korrigálja a nem kívánt eltéréseket és torzításokat; hogy kiváló felbontású és kontrasztú képek születhessenek. Mindkét objektívben megtalálható a Nikon rázkódáscsökkentő (VR) rendszere, amely elmosódás nélküli, tiszta képeket biztosít a teljes zoomtartományban, különösen a hosszabb záridők esetében.

Az 1 NIKKOR sorozat


Az 1 NIKKOR objektívekkel kivételes élességgel rögzíthető a világ. Az 1 NIKKOR objektívek kis mérete a Nikon 1 fényképezőgépek hordozhatóságával, teljesítményével és sebességével kombinálva egyértelműen kiemelkedővé teszi a Nikon 1 rendszert. A tervezők az aktív életstílust tartották szem előtt, így az egyre több tagot számláló terméksorozat számtalan helyzetben használható, ráadásul mindegyik objektív videórögzítésre is optimalizálva van. Ha F-bajonettes NIKKOR objektívet szeretne használni Nikon 1 fényképezőgépén, az sem lehet akadály: erre a célra szolgál az FT1 bajonett adapter.

Külön megvásárolható tartozékok:


TR-N100 levehető állványrögzítő: az 1 NIKKOR VR 70–300mm objektívhez. Olyankor ideális, ha hosszú expozícióval, illetve sötétben szeretne fényképezni.

Objektívtokok: a CL-N102 puha objektívtokkal megóvhatja 1 NIKKOR VR 70–300mm objektívjét a portól és a karcolódásoktól; az 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektív védelmére pedig a CL-N101 puha objektívtok szolgál.

Mellékelt tartozékok:


HB-N110 bajonettzáras fényellenző: az 1 NIKKOR VR 70–300mm objektívhez. Csökkenti az objektívbe jutó nem kívánt fénysugarakat, és minimalizálja a zavaró becsillogásokat, így nagyobb kontrasztú és színtelítettségű képeket készíthet.

http://nikonrumors.com/
 

Kulcsszavak: Nikon objektív Nikkor

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09