A Kaspersky Lab stratégiai tervei a vállalati IT-biztonsági piacon

forrás: Prím Online, 2014. április 18. 17:32

A Kaspersky Lab a cég éves Kiberbiztonsági Csúcstalálkozóján San Franciscóban felfedte elképzeléseit a vállalati biztonságról. A vállalat számos biztonsági megoldást és üzleti stratégiát is bejelentett, amelyek hajtómotorjai lesznek a vállalat növekedésének az év folyamán.

Az olyan alapvető fontosságú kérdésekről szóló tanácskozás vezetéséhez, mint a kifinomult támadások, a vállalatokat célzó, összetett kiberkémkedési kampányok, valamint a kifejezetten pénzügyi szolgáltatási hálózatok ellen irányuló veszélyes fenyegetések emelkedő hulláma, a Kaspersky Lab vezető IT-biztonsági szakértőket kért fel a vállalati, kormányzati, pénzügyi és IT-felügyeleti területekről. Ezek között megtalálhatók voltak a Facebook, a Visa, a Boeing és a Welss Fargo képviselői. A nyitóelőadást Tom Ridge korábbi amerikai belbiztonsági miniszter tartotta „Milyen hatással van a kiberhadviselés a vállalati IT-biztonságra?”címmel.

 

Eugene Kaspersky, a Kaspersky Lab elnöke és vezérigazgatója azt mondta: „Napjainkban a kiberbűnözés már nem arról szól, hogy viszonylag kis összegeket lopnak el az átlagos felhasználóktól. Amilyen gyorsasággal fejlődik az IT-biztonsági terület és válik egyre bonyolultabbá, olyan meredeken emelkedik az óriás szervezetek ellen irányuló, fejlett kiberkémkedési kampányok száma. A bűnözők egyre jobban megtervezik támadásaikat és mindig a biztonsági rendszer leggyengébb láncszemét célozzák, ami azt jelenti, hogy az ellátási láncok és a szerződéses partnerek is a célkeresztjükbe kerülnek. Ilyenformán manapság a fenyegetések ismerete a CIO-k és CSO-k egyik legfontosabb prioritása, akiknek biztosítaniuk kell, hogy védelmi rendszerük elég rugalmas legyen, és ellenálljon nem csak a jelenlegi fenyegetéseknek, hanem a kiberveszélyek következő generációjának is.”

 

A vállalati biztonsági portfólió alapját képező Kaspersky Endpoint Security for Business, teljes mértékben kihasználja a Kaspersky Lab vezető fenyegetés intelligencia ökoszisztémáját, és egyetlen integrált platformra épülő, többszintű biztonsági megközelítést nyújt, amelybe olyan szolgáltatások tartoznak, mint a robusztus alkalmazás, eszköz és web ellenőrzési eszközök, az adattitkosítás, a mobil végponti biztonság és MDM, valamint a rendszer- és hibajavítás-felügyelet. A Kaspersky Lab ugyancsak dedikált megoldásokat kínál a fájl- és mailszerverekhez, a tárolási rendszerekhez, az internet átjárókhoz, az együttműködési szoftverekhez, valamint a virtuális gépekhez.

 

A nemrégiben életre hívott Nemzetközi Tanácsadó Testület erősíti a Kaspersky Lab kiberbiztonsági tudásának alapjait és útmutatást ad az IT-biztonsági piaccal kapcsolatban, ami biztosítja a vállalat fejlődését a leginkább helyes stratégiai irányba.

 

 

Jelenlét a globális vállalati biztonsági piacon

 

A Kaspersky Lab 2013-ban folytatta erőteljes növekedését a vállalati IT-biztonsági szegmensben: 9 százalékos növekedést ért el a szegmens egészét tekintve és 18 százalékos növekedést realizált a nagyvállalati területen*. A Kaspersky Lab vállalati ügyfélbázisa világszerte meghaladja a 250,000-et, amely a kis- és közepes méretű vállalkozásoktól a nagy kormányzati és kereskedelmi szervezetekig terjed.

 

A vállalatot nemrégiben Vezetőként minősítette értékelésében a legprominensebb és legbefolyásosabb “Nagy Három” elemző cég. Ez az elismerés kiemelkedő teljesítmény, korábban csupán egyetlen piaci szereplő érdemelte ki ezt a minősítést mind a három szervezetnél.

 

„A Kaspersky Lab hatékony végpontvédelmi csomagjaival és célzott biztonsági megoldásaival szilárdan és egyértelműen megerősítette pozícióját a vállalati biztonsági piacon. A Kaspersky Lab piaci részesedésének növekedése annak köszönhető, hogy képes a vásárlói igényeknek megfelelő megoldásokat nyújtani,” mondta Charles Kolodgy, az IDC Security Products részlegének kutatási alelnöke. „Ezen kívül a biztonsági tudás területén komoly elismertségre tettek szert azáltal, hogy kutatóik egyedi rosszindulatú programokat használó, fejlett támadásokat fedeztek fel. A Kaspersky Lab tovább gazdagítja vállalati portfólióját biztonsági intelligencia szolgáltatásokkal és az olyan, kevéssé kiszolgált területekre szánt megoldásokkal, mint a kritikus infrastruktúrák védelme és az online tranzakciók biztonsága. Ezek a fejlesztések bebetonozzák a vállalati biztonsági piacon betöltött szilárd pozíciójukat.”

 

A Kaspersky Lab bővíti vállalati biztonsági portfólióját

 

Hogy megvédje a szervezeteket a fejlett biztonsági fenyegetésektől, a Kaspersky Lab megoldás portfóliója saját felhalmozott biztonsági tudásbázisára épül, valamint arra, hogy a vállalat képes házon belül kifejleszteni a megfelelő technológiai megoldásokat. Ez a két vállalati alapelv értékes előnyöket szolgáltat az ügyfelek számára, és központi részét képezi azoknak a technológiai innovációknak, amelyeket a Kaspersky Kiberbiztonsági Csúcstalálkozón bejelentettek a vállalati IT kritikus területeinek védelmére. Ezek közé tartozik a Kaspersky Security for Virtualization új kiterjesztése, amely eljuttatja a biztonsági technológiákat a virtuális végpontokhoz.

 

Ezeket korábban nehéz volt megvédeni a hálózati teljesítmény romlása nélkül. A nemrégiben bemutatott Kaspersky Fraud Prevention platformra ugyancsak felhívták a figyelmet, mint a pénzügyi szolgáltatókat célzó kibertámadások elleni hatásos eszközre.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05