Megújította biztonsági portfólióját a Dell

forrás: Prím Online, 2014. április 21. 09:25

A Dell a Dell Enterprise Forum rendezvényen jelentette be biztonsági portfóliójának bővítését. Az új szolgáltatások és megoldások segítségével a vállalatok számára lehetővé válik az összes technológiai érintkezési pont védelme, és így nagyobb biztonságban tudhatják a vállalati hálózatot, a kulcsfontosságú adatokat és eszközöket, valamint a mobil munkaerő védeleméről is gondoskodhatnak.

A biztonsági fenyegetések folyamatos fejlődése és bővülése kihívást jelent a szervezeteknek, és a meghatározó technológiai trendek – mint például a BYOD, a felhőalapú szolgáltatások és a mobil eszközök – következtében hálózataiknak megfelelő védelemről is gondoskodniuk kell. A támadások gyakorisága riasztó mértékben növekszik világszerte. A Dell 1,06 billió behatolást akadályozott meg 249 országban az elmúlt év során1. A februárban kiadott Dell globális fenyegetésekre vonatkozó felmérése kimutatta, hogy a válaszadók 74 százaléka tapasztalt biztonsági problémát az elmúlt évben, azonban az informatikai költségvetésüknek átlagosan csupán a 17 százalékát költötték a biztonsági rendszerekre. A vállalkozások fejlődéshez elengedhetetlen, hogy megvédjék az adataikat és biztosítsák a munkaerő hatékonyságát, ami az adatközpontok, a felhő, a hálózat és különösen a végpontok védelmét jelenti.

Egy friss Forrester Research2 jelentés szerint „az alkalmazotti végpontokat gyakran veszik célba kiberbűnözők, mivel az ezek fölötti irányítás átvétele könnyű hozzáférést biztosít a szervezet legérzékenyebb adataihoz. A Forrester úgy gondolja, hogy minden átfogó adatbiztonsági stratégiának tartalmaznia kell a végpontok fenyegetettségi felületének és a végpontokon át történő adatvesztés kockázatának csökkentését is”.

„A jelenlegi fejlődő technológiai környezetben a szervezeteknek minden eddiginél több és változatosabb biztonsági fenyegetéssel kell szembesülniük. Kizárólag egy összefüggő biztonsági szemlélet képes megvédeni a szervezetek teljes informatikai környezetét a hozzáférés, együttműködés, teljesítmény vagy ár területén kötött kompromisszumok nélkül. A ma bejelentett új termékek segítségével ügyfeleink átfogó biztonsági stratégiát alkalmazhatnak vállalkozásuk külső és belső védelmére. A Dell differenciált biztonsági megközelítése lehetővé teszi  az összes technológiai érintkezési pont megvédését, az eszközöktől kezdve az adatközponton át a felhőig” – mondta John McClurg, a Dell biztonsági igazgatója.

A Dell SecureWorks az innovatív Advanced Endpoint Threat szolgáltatással bővíti a Cyber Threat Services kínálatát


A vezető információbiztonsági szolgáltatásokat kínáló Dell SecureWorks egy új, élvonalbeli Advanced Endpoint Threat Detection (fejlett végponti fenyegetéseket észlelő) felügyelt szolgáltatást mutatott be. A fejlett végponti fenyegetéseket észlelő megoldás a Dell SecureWorks Advanced Threat Services termékcsaládjának legújabb tagja. Ez a kiberfenyegetések elleni átfogó internetbiztonsági szolgáltatáscsomag tartalmazza a Managed Advanced Malware Protection (felügyelt fejlett kártevővédelem) szolgáltatást és a Targeted Threat Hunting service  (célzott fenyegetésvadászat) szolgáltatást is. Az eddigi legkárosabb biztonsági problémák jelentős részét a célpontba került szervezet egy vagy több végpontját érő támadás okozta. A különféle fenyegetések megakadályozása érdekében többrétegű biztonsági rendszerre van szükségük az értékes adatokat tároló vállalatoknak, beleértve egy, a nap 24 órájában működő, végponti fenyegetéseket észlelő megoldást is.

A Dell fejlett végponti fenyegetéseket észlelő szolgáltatása számos funkcióval rendelkezik:


·    Folyamatosan működő végpontellenőrzés: mivel a megoldás a nap 24 órájában aktív, ezért az ügyfelek a lehető leghamarabb értesülnek, ha egy vállalati végpont fenyegetettség alatt állhat. A Dell SecureWorks a fejlett fenyegetések elemzésére kiképzett szakértői megállapítják a tevékenység súlyosságát, és azonnal jelzik a kritikus fenyegetéseket.
·    Egyedülálló végpont-intelligencia az iparág egyik vezető biztonsági kutatócsapatától: a Dell SecureWorks rendszerek ezrein hajtott végre fejlett fenyegetésvadászati feladatokat, és saját megoldásokat, illetve élvonalbeli intelligenciát fejlesztett ki a végpontok fenyegetettségének észlelésére.
·    Pontos adatok a támadási vektorról: számos versenytárs végponti megoldása egyszerűen a feltört eszközök újratelepítését javasolja, azonban a Dell SecureWorks pontosan képes felfedni a végpontot ért támadás módját, így a költséges újratelepítés helyett gyakran lehetővé teszi az ügyfelek számára rendszereik hibajavítását.
·    Teljes mértékben felügyelt szolgáltatás: a Dell SecureWorks személyzete nem csak hibajavításokat és frissítéseket végez az elemzőszoftveren, hanem rendszeresen új intelligenciafrissítéseket is telepít, illetve figyeli a rendszer elérhetőségét.

A Dell Secure Mobile Access forradalmasítja a BYOD biztonságot az alkalmazásonkénti VPN hozzáférés-vezérléssel


A frissített Dell™ Secure Mobile Access (SMA) megoldás alkalmazásonkénti VPN-hozzáférést biztosít a vállalati adatokhoz és erőforrásokhoz, miközben megvédi a vállalati hálózatot a biztonsági fenyegetésektől. A saját tulajdonú készülékek használatára való áttéréssel és az alkalmazottak és a munkaadók tulajdonában lévő mobileszközök mennyiségének növekedésével az informatikai részleg új feladatává vált a biztonságos mobil hozzáférés biztosítása a vállalati adatokhoz és erőforrásokhoz. A Dell SMA segítségével az informatikai részleg korlátozhatja a VPN-hozzáférést csak a megbízható mobilalkalmazásokra, így ez a megoldás kiválóan alkalmas az üzleti alkalmazások és adatok hozzáférésének kezelésére és biztosítására. Ráadásul lehetővé teszi a személyes alkalmazások használatát is, és tiszteletben tartja a személyes adatokat. Bár a biztonsági problémák és a hálózatok megfertőzésének lehetőségét bármilyen típusú mobilhozzáférés okozhatja, a kockázat növekszik az üzleti és személyes adatok és alkalmazások közös használatakor, abban az esetben amikor az alkalmazottak személyes eszközökkel dolgoznak.

A Dell SMA megoldása az új Secure Mobile Access Operating System 11.0-ás verzióján futó Dell SonicWALL E-Class Secure Remote Access Appliance szoftvert és a Dell SonicWALL Mobile Connect 3.1 mobilalkalmazást kombinálva teszi lehetővé az informatikai részleg számára a biztonságos mobil hozzáférések és a szerepalapú jogosultságok egyszerű kiosztását több tízezer felhasználó felügyelt, és nem felügyelt eszközei számára.

További előnyök:


·    Lehetővé teszi a VPN-hozzáférés korlátozását a regisztrált mobilalkalmazásokra, továbbá azoknak a személyes alkalmazásoknak a blokkolását is, amelyek megnövelhetik a mobil kártevő fenyegetettséget és pazarolhatják vállalati sávszélességet.
·    Támogat minden mobilalkalmazást és biztonságos tárolót, nem igényel módosítást, alkalmazáscsomagolást vagy szoftverfejlesztői eszközöket.
·    A felhasználói megfelelés betartatásával csökkenti az üzleti kockázatot a személyes eszközök hitelesítési házirendjei esetében, valamint a BYOD használati házirendjének kezelésével és jelentésével.
·    Integrációt biztosít a Dell Enterprise Mobile Management megoldással, beleértve a Mobile Workspace tároló technológiát is, így lehetővé teszi a felhasználó alkalmazásainak és adatainak hatékony, biztonságos és megbízható továbbítását. A külső mobil megoldásokat használó szervezetek számára a Dell Secure Mobile Access megoldás minden mobilalkalmazást és tárolót támogat, így könnyedén és gyorsan integrálható bármilyen informatikai környezetbe.

A Dell Data Protection | Hardware Crypto Accelerator a díjnyertes Dell Data Protection | Encryption termékcsalád részeként növeli a végpontok biztonságát


A Dell új Dell Data Protection | Hardware Crypto Accelerator (HCA) terméke kibővíti a jelenlegi Dell Data Protection | Encryption termékcsaládot, és az ügyfelek adatait a lehető legmagasabb szintű szabványoknak megfelelően biztosítja. A FIPS 140-2 3. szintű tanúsítvánnyal rendelkező HCA számos fejlesztésen keresztül támogatja a Dell küldetését, hogy rugalmas, kezelhető és hatékony megoldásokat kínáljon a végpontok biztosítása érdekében bármilyen méretű informatikai infrastruktúrához:


·    A HCA átalakítja bizonyos Dell Latitude laptopok, OptiPlex asztali gépek és Precision munkaállomások merevlemezeit gyors (3 gigabit/másodperc sebességű), öntitkosító, behatolásgátló eszközökké, így nincs szükséges külön öntitkosító meghajtók vásárlására – és mindezt a rendszerteljesítmény feláldozása nélkül teszi.
·    A HCA lehetővé teszi a megfelelőség kezelését, és csatlakoztatva van a Dell adatvédelemhez, így az informatikai rendszergazdák egyetlen megfelelőségi adatkészletet alkalmazhatnak minden eszközön.
·    A FIPS 3-as szintű tanúsítvánnyal rendelkező rendszerek a vállalatok legértékesebb adatainak védelmére szolgálnak.
·    Bizonyos SED megoldások az adatokat és a titkosítási kulcsot ugyanazon az eszközön tárolják, azonban a Trusted Platform Module (megbízható platformmodul) által támogatott DDP | HCA esetében a titkosítási kulcs mind a meghajtótól, mint a Hardware Crypto Accelerator programtól elkülönítve található. Ennek köszönhetően a meghajtó eltávolítása után az adatok automatikusan lekérhetetlenné válnak.

Elérhetőség


·    A Dell SecureWorks Advanced Endpoint Threat Detection felügyelt szolgáltatás Magyarországon 2014. második negyedévének végén lesz elérhető.
·    A Dell Secure Mobile Access termék az év közepétől lesz megvásárolható/letölthető világszerte.
·    A Dell Data Protection | Hardware Crypto Accelerator már elérhető.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05