Új Check Point Smart-1: háromszor nagyobb tárolókapacitás, jóval nagyobb teljesítmény

forrás: Prím Online, 2014. május 6. 13:10

A Check Point bejelentette teljes Smart-1 biztonságmenedzsment appliance családjának legújabb verzióját. Az öt berendezés lehetővé teszi a biztonsági előírások menedzsmentjét, log- és fenyegetéselemzést, valamint a Check Point biztonsági gateway-ek központi felügyeletét. A korábban bejelentett Next-Generation SmartEventtel együttműködve, a Smart-1 berendezés család konszolidált biztonság menedzsmentet és felügyeletet kínál.

Az új Smart-1 berendezések a korábbinál háromszor nagyobb tárolókapacitással és jóval nagyobb teljesítménnyel rendelkeznek. Napi 100 gigányi logot tudnak tárolni, és másodpercenként akár 44.000 logesemény indexelésére képesek. Mindezeken túl, a Smart-1 hardware optimalizáció révén nagyban felgyorsul a jelentések készítése. Így tíz másodperc, vagy akár még rövidebb idő alatt készíthető el a heti biztonsági események alapján a fenyegetéseket tartalmazó átfogó elemzés.

A vállalati hálózatok növekvő komplexitása megköveteli a nagyobb biztonságmenedzsment teljesítményt és a gyorsaságot. A fenyegetések száma továbbra is növekszik, és vele párhuzamosan azon berendezések és alkalmazások száma is, melyeket a hálózatnak támogatnia kell. Ennek eredményeként, a fenyegetések megjelenítésére gyűjtött és ellenőrzött adatok növekedése, jóval nagyobb biztonságmenedzsment terhelést eredményez. Ugyanakkor a biztonsági erőforrások korlátozottak maradnak, így a szervezeteknek olyan megoldásokra van szükségük, melyekkel hatékonyan és akadálytalanul képesek működtetni biztonságmenedzsmentjüket. A frissített Smart-1 termékcsaládot azon céllal fejlesztették, hogy nagyobb menedzsment teljesítményt legyen képes átcsoportosítani az adatfeldolgozás és a logok indexelésére, akár másodperceken belül.

Az öt új Smart-1 biztonságmenedzsment berendezés: Smart-1 3150, Smart-1 3050, Smart-1 225, Smart-1 210 és Smart-1 205.


A berendezés család legfontosabb jellemzői:

Konszolidált biztonságmenedzsment megoldás: a biztonság-, esemény- és logmenedzsment egységesítve érhető el a Smart-1 Appliance-ekben. Annak érdekében, hogy az átfogó menedzsment és a valós idejű megfelelés-ellenőrzés a Check Point software blade mindegyikén elérhető legyen, a compliance funkciót teljesen integrálták a berendezésekbe.

Multi-Domain menedzsment: a Smart-1 Appliance-ek a biztonsági előírások magasabb szintű szegregációjával akár 200 független biztonsági domaint is támogatnak.

Az eseménymenedzsment és a fenyegetéselemzés optimalizációja: A konszolidált és nagy teljesítményű biztonságmenedzsment révén a Smart-1 berendezéscsalád optimalizálja a Next-Generation SmartEvent és a SmartLog teljesítményét – a logokat összegyűjti és a keresési eredmények azonnali kimutatása érdekében másodpercenként akár 44.000 logot képes tárolni és indexelni. Mivel akár másodpercek alatt generálhatók a jelentések, az adminisztrátorok és fontos döntéshozók azonnal tudnak tájékozódni a releváns biztonsági aktivitásról és kockázatokról.

Magas szintű menedzsmentet és integrált redundanciát biztosító, megbízható platform: nagyvállalati szintű, skálázható platformként a Smart-1 Appliance-eket az üzleti szempontból kritikus, redundáns, működés közben cserélhető tápegységekkel, ventilátorokkal és meghajtókkal felszerelt hálózatok számára tervezték. Mindezeken túl a Smart-1 Appliance-ek a hálózati lehetőségek széles körével, köztük beépített 1GbE-vel, opcionális 10GbE és SAN interfészekkel támogatják a hálózati csatlakozásokat – a log transzferek esetében a hálózati csatlakozás tízszer gyorsabb.

A Smart-1 Appliance termékcsaláddal kapcsolatos további információ: http://www.checkpoint.com/products/smart-1-appliances/index.html.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50