A kaméleon a Google felhőjébe költözött

forrás: Prím Online, 2014. május 7. 12:06

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a Google Compute Engine szolgáltatásban futó virtuális gépek (instance) mindegyik változatán elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Server. A szolgáltatás, a Google felhőplatformjának részeként, saját infrastruktúrán futó virtuális gépeket kínál az ügyfelek számára. Az együttműködés révén a SUSE megoldása biztosítja a Google szolgáltatását használó informatikai szakembereknek az alkalmazások felhőbe költöztetéséhez szükséges teljesítményt, megbízhatóságot, biztonságot és méretezhetőséget. A SUSE Linux Enterprise Server rendszerre minden más Linux platformnál több alkalmazást tanúsítottak, ezáltal óriási rugalmassággal rendelkezik.

„Azáltal, hogy a SUSE Linux Enterprise Server általánosan elérhetővé vált a Google Compute Engine szolgáltatásban, ügyfeleink percalapú számlázással vehetik igénybe a SUSE termékeit. A két szervezet közötti együttműködés lehetővé teszi, hogy nagy teljesítményű, egységes, nyílt forráskódú megoldást biztosíthassunk a Google Cloud Platformon és a Compute Engine szolgáltatásban” – mondta el Chris Rimer, a Google globális partnerkapcsolatokért felelős vezetője.


A SUSE Linux Enterprise Server ugyanúgy üzemel a Google Compute Engine szolgáltatásban, mintha az ügyfél irodájában futna, így egységes felhasználói élményt kínál. A Google és a SUSE közös munkával gondoskodik arról, hogy minden SUSE Linux Enterprise Server rendszert futtató virtuális gép ugyanazokat a vállalati szolgáltatásokat nyújtsa, és ugyanazokban a hibajavítási funkciókban, biztonsági frissítésekben és teljesítménynövelő fejlesztésekben részesüljön. Az egységes felhasználói felületnek köszönhetően a fejlesztők egyszerűen helyezhetik át alkalmazásaikat adatközpontjaikból a Google Compute Engine szolgáltatásba, illetve zökkenőmentesen tölthetnek le a Google infrastruktúra-szolgáltatásából újonnan kifejlesztett alkalmazásokat, és telepíthetik azokat a helyi fizikai, virtuális vagy privátfelhő-alapú környezetben.


„Az egyre gyorsabban bekövetkező változások miatt a vállalatok informatikai szakemberei megbízható, méretezhető és nagy teljesítményű felhőalapú megoldások segítségével próbálják kielégíteni az igényeket. A Google és a SUSE partnerkapcsolatának köszönhetően közös ügyfeleink egyszerűen kihasználhatják a már jól ismert, vállalati Linux platform és a felhőalapú infrastruktúra előnyeit, és zökkenőmentesen telepíthetnek új informatikai szolgáltatásokat, vagy futtathatják a SUSE Linux Enterprise tanúsítványával rendelkező tízezer alkalmazás valamelyikét” – mondta el Hargitai Zsolt, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.


A SUSE Public Cloud program lehetővé teszi a felhőszolgáltatásokat biztosító vállalatok számára, hogy differenciált szolgáltatásokat nyújtsanak ügyfeleiknek. Számos vezető felhőszolgáltató kínálatában megtalálható a SUSE Linux Enterprise Server rendszer, amely segítségével az informatikai szervezetek hatékony és költségtakarékos módon nyújthatnak kulcsfontosságú informatikai szolgáltatásokat a felhőalapú környezetekben. A SUSE Public Cloud programban a Google mellett többek között a következő felhőszolgáltatók vesznek részt: Amazon Web Services, Fujitsu, HP, Microsoft Azure, SGI, SHI, T-Systems, VMware és Vodacom Business.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05