A többképernyős tévézés élménye – elindult a Telekom TVGO

Czipperer Dia, 2014. május 7. 14:19

Ma indul hivatalosan a Telekom TVGO szolgáltatása, amely egészen új szintre emeli a tévézés élményét. Az új megoldással akár laptopon, táblagépen és okostelefonon is egyszerűen követhetjük 16 csatorna adásait, és filmeket nézhetünk, akár ingyen is.

A Telekom mai sajtóeseményén mutatta be új, interaktív tévészolgáltatását, a TVGO-t. A megoldás a maga nemében egyedülálló a hazai piacon, és Dobó Mátyás, a Magyar Telekom termékfejlesztési osztályvezetőjének elmondása szerint nyugaton sem sok hasonló szolgáltatással találkozhatunk, így hazánk e tekintetben az élvonalban foglal helyet.

 

Miért most?

 

Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom vezérigazgatója a bejelentéssel kapcsolatban kiemelte, hogy már régóta nem csak a távközlés az alaptevékenységük, és mostanra már több fronton is elérték az érettséget. Úgy véli, az igazán dinamikus növekedés az applikációkból jön, és ma már TV-n is egyre többen használják a különféle alkalmazásokat. A TVGO pedig a különféle mobileszközöket vonja be a tévénézés világába.

 

Christopher Mattheisen, a magyar Telekom vezérigazgatója és Keszég Attila, a lakossági szolgáltatások vezérigazgató-helyettese

 

A szabad tévézés élménye

 

A TVGO szolgáltatás egészen új magasságokba emeli a tévézés élményét. Akár több képernyőn is nézhetjük a műsorokat, videókat, ami azt jelenti, hogy ezentúl akár táblagépen, telefonon is követhetjük a műsorokat, filmeket, melyekhez friss cikkeket is olvashatunk.

 

A TVGO Christopher Mattheisen szerint egészen egyedülálló a magyar piacon, hiszen TV-készüléken, weben és mobilon is elérhető 16 csatorna élő tartalma és a Videótéka-szolgáltatás is. Előnye, hogy nagyon könnyen használható, és működése is nagyon gyors.

 

A vezérigazgató szerint az idősek számára sem nehéz megtanulni a kezelését, nincsen több oldalas bonyolult leírás, ami szintén azt bizonyítja, hogy könnyen elsajátítható a működése. A Telekom számára permanens célkitűzés, hogy a digitális írástudást időről időre fokozzák, melynek részeként a kormányzattal is együttműködnek.

 

A TV GO oldalán élő és archív tévéadásokat is találnak a felhasználók, valamint videótéka is van. A főoldalon láthatjuk, hogy az éppen futó műsorok még hány percig tartanak. Az egyes tartalmakhoz EPG (elektronikus programújság) is tartozik, és az Origo szakújságírói által egyes filmekről cikkeket is olvashatnak a nézők.

 

A szolgáltatás minden előfizető számára elérhető (legyen szó interaktív vagy analóg előfizetésről), ráadásul ingyenes. Azok is hozzáférhetnek, akik nem ügyfelei a Telekomnak, nekik van lehetőségük a filmek kölcsönzésére, miután regisztráltak az oldalon. Viszont ők is válthatnak, ráadásul most elég kedvező csomagot biztosít számukra a Telekom (1990 forintos havidíj az első két hónapban, két év hűségidővel).

 

Az eszközök számát illetően egyszerre kettővel csatlakozhatunk, ám ha az egyikkel kilépünk, vagy megszakítjuk a kapcsolatot, azonnal válthatunk másik eszközre, és ott folytathatjuk, ahol abbahagytuk.

 

Lesz-e rá kereslet?

 

Felmerül a kérdés, hogy vajon egy ilyen szolgáltatásnak van-e létjogosultsága, tekintve, hogy különböző, nem legális módokon is hozzá lehet jutni tartalmakhoz. A Telekom azonban úgy véli, lesz kereslet egy ilyen megoldásra a piacon, hiszen nincs szükség technológiai háttérre, mint említett esetben például erős gépekre, különféle kódokra, jelszavakra egy-egy tartalom eléréséhez. Néhány egyszerű lépés után az azonnali tévézés élményét élheti át a fogyasztó. Ráadásul a csatornák kínálata mellett (ATV, HírTV, M1, M2, Duna, Duna World, MTV Europe, LifeNetwork, Ozone Network, Sport1, Story4, Story5, TV2, RTL Klub, Viasat3, Viasat6) további ingyenes tartalmak állnak rendelkezésére.

 

 

Mi a helyzet az adatforgalommal?

 

Ez egy jogos kérdés annak fényében, hogy ezentúl mobileszközön is tévézhetünk. Ez mind szép és jó, csak sajnos a mobilnet nem biztosít korlátlan adatforgalmat. Természetesen Wifivel is kapcsolódhatunk, és streamelhetjük az egyes tartalmakat, ám ha erre nincs lehetőség, akkor viszont az adatforgalmat „zabálja” a szolgáltatás.

 

Sajnos a Telekom egyelőre nem igazította a mobilnetes csomagjait új szolgáltatásához, ennek fényében érdemes végiggondolni, milyen tartalmakat töltünk le, ha éppen nem vagyunk Wifi közelben, hiszen akár egy focimeccs is kimerítheti a havi forgalmi keretünket.

 

Elérhetőség

 

TVGO elsőként PC-n és Android operációs rendszeren érhető el, a következő napokban pedig iOS-re is megérkezik. Bár a szolgáltatás hivatalosan ma indult útjára, de működése még korántsem zökkenőmentes. A hivatalos oldal egyelőre még nehezen töltődik, nem is jelenít meg minden tartalmat, az Android appot sem publikálták még, és iOS-re is csak néhány nappal később érkezik meg az alkalmazás.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

A mesterséges intelligencia már érzékelhetően jelentős hatással bír az IT munkaerőpiacra is, így számos változást hozhat magával az idei évben. Bizonyos munkakörök továbbra is keresettek maradnak, összességében azonban csökkenő tendencia figyelhető meg az IT szakemberek foglalkoztatása iránt - a költségcsökkentés és az AI megjelenése átrendeződést hozhat a piacon.

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

A No Fluff Jobs nemzetközi állásportál immár negyedik alkalommal elemzi a magyar, a lengyel, a cseh, a holland és az ukrán technológiai szektorban dolgozó nők fizetését, szakterületeit és készségeit, ám ezúttal más megközelítésből vizsgálta e témát. Elsősorban azt mérte fel, mikor kezdődött a nők érdeklődése e terület iránt, és kaptak-e támogatást céljaik megvalósításához. Az elemzés kitér a nemek közötti megkülönböztetésekre és egyenlőtlenségekre is.

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

Dömping árakkal, a hirdetési felületek leuralásával, tömegesen lehetetlenítheti el a hazai webáruházak működését a kínai e-kereskedő platform, a Temu. A csata még nem dőlt el, sürgős cselekvésre van szükség, különben megsínyli a hazai e-kereskedelmi piac jelentős része – figyelmeztet Szabó László a Growww Digital digitális marketing szakértője.

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

Az egészségügyi területen az adatok hiánya és költségessége korlátozza az MI fejlődését, különösen a bőrbetegségek esetén. A magyar MI fejlesztő csapat, az AIP Labs azonban létrehozott egy olyan fejlett, generatív MI-t, amely nemcsak tanul a meglévő forrásokból, hanem új adatokat is képes létrehozni, megkerülve a drága és nehezen beszerezhető címkézett adatok problémáját. Így szintetikus képeket tudnak alkotni olyan ritka bőrbetegségekről is, amelyekről jelenleg kevés információ áll rendelkezésre.

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

A szezonnyitó Forma-1-es futam házigazdája, a Bahrain International Circuit (BIC) ma kiadott sajtóközleményében jelentette be, hogy a magyar Festipay készpénzmentes fizetés és integrált rendezvénymenedzsment szolgáltató cég által működtetett BIC PAY bevezetésével készpénzmentes fizetési rendszerre állnak át. 

2024. február 21. 16:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50