QualysmArt kiállítás – Tudomány, technológia, művészet

forrás: Prím Online, 2014. június 16. 15:48

Közép-Európa különböző országaiból érkező művészek különleges alkotásait sorakoztatta fel bécsi székházában a Qualysoft, hazánk egyik legdinamikusabban fejlődő informatikai vállalkozása. A hazai és nemzetközi művészek képei mellett a látogatók síkképernyős kijelzőkön és táblagépeken tekinthettek meg különböző műalkotásokat. Ezúton valósult meg a bekeretezett, festőállványokon és falakon elhelyezett, fizikailag jelenlévő festmények és a virtuális művészet találkozása. A kiállításon Molnár Gergely, a fiatal festőművész is bemutatkozott.

A Qualysoft QualysmArt névre keresztelt kiállítása ifjú művészek alkotásait ötvözi a legmodernebb technológiával. A több mint 10 éve megfogant elképzelés célja eleinte a fiatal, feltörekvő képzőművészek támogatása volt, mára azonban kiforrottabb és jóval átfogóbb küldetéssel bír. A vállalkozás egy olyan – szintén QualysmArt elnevezésű – vizualizációs megoldást dolgozott ki, mely elsősorban múzeumok, galériák és kiállítás-szervezők számára érdekes, hiszen segítségével bármilyen művészeti alkotás megjeleníthető digitális formában. Az alkalmazás segítségével minden kompatibilis Samsung Smart TV egy okos kijelzővé alakítható át. A kijelzőn nemcsak önálló képek, hanem – mivel egy csoport összes tévéje ismeri egymás helyzetét – nagy fotók és videók különálló részletei is megjeleníthetők. Az érdeklődők megismerhették a Qualysoft saját fejlesztésű QualysmArt Digital Signage nevű rendszerét is, amely tetszőleges számú készülék felhő alapú vezérlését, képek, videók és webtartalmak továbbítását és kívánság szerinti rendezését teszi lehetővé.

 



A felhőalapú QualysmArt nemcsak PC-ről, hanem táblagépről vagy okostelefonról is vezérelhető, a vetített képek, montázsok és kollázsok a lehető legegyszerűbb módon, drag & drop módszerrel szerkeszthetők. Mivel az alkalmazás külső adatbázisokhoz is képes kapcsolódni, ezért üzleti célú vizualizációs megoldásként is használható.

„A művészet és a technológia párosítását célzó QualysmArt elképzelés megvalósítása igazi kihívás volt számunkra, amelyhez mindenekelőtt informatikai szaktudásra volt szükség. Ezzel egy olyan koncepció jött létre, amely a technológiát művészetté alakítja. Meggyőződésünk, hogy a műalkotások bemutatásának ez az innovatív módja a jövőben galériák, irodák és akár lakóhelyiségek számára is elfogadott lesz.“ - mondja Oros Péter, a Qualysoft csoport elnöke.

 


A kiállításra ez évben meghívott művészek:


·    Michael Amarata
·    Yvonne Deyzac
·    Michael Hoch
·    Gergely Molnár
·    Ekkehard Tischendorf
·    Reiner Tischendorf
·    Christoph Überhuber 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05