Hazánkba is megérkezett az LG csúcskészüléke

Július 4-től kapható a G3

Czipperer Dia, 2014. július 1. 17:36

Az LG Magyarországon is bemutatta zászlóshajó okostelefonját, a G3-at. A telefon nem csupán a vállalat háza táján bír kiemelt figyelemmel, de a piacon is, hiszen az első olyan készülék, amelyet QHD kijelzővel vérteztek fel.

Végre a hazai sajtó képviselői is kezükben foghatták a sokat emlegetett G2 utódot. Elődjéhez képest jelentős fejlődésen ment keresztül, ha csak az exkluzív kijelzőt nézzük, de számos más újdonságot is tartogat a telefon.

 

Ütős masina

 

Bár már beszámoltunk korábban arról, pontosan milyen specifikációkkal érkezik a G3, mégis érdemes kitérni néhány dologra. A dél-koreai gyártó sok tekintetben kitett magáért, hiszen nem csupán szoftver fronton tett bele apait-anyait, hanem a telefon hardver felszereltsége is kiemelkedő.

 

A 5,5 hüvelykes kijelzővel megáldott készülék QHD megjelenítőt (2560 x 1440) tudhat magáénak, amely nagyjából kétszerese a Full HD felbontásnak. Az LG törekedett arra, hogy minél nagyobb felület álljon rendelkezésre, így a keret méretét minimálisra csökkentették.

 

 

A vállalat úgy gondolja, a fényképek minősége nem a megapixelekben rejlik, így a kamera a G2-höz hasonlóan 13 megapixeles maradt, viszont továbbfejlesztettek számos funkciót, és újakkal is bővült a sor. 

 

A nagyfelbontású kijelzőhöz méltó 3000 mAh-es akkumulátor párosul a G3-hoz, amely grafit katódja révén hosszabb üzemidőt képes biztosítani a készüléknek.

 

Továbbfejlesztett kamera

 

Továbbfejlesztették az optikai képstabilizátort, amelynek révén az elmozdulást három oldalról is képes korrigálni. A G2-es modellnél ez még csak két oldalról valósult meg.

 

A dupla LED vakuval felszerelt kamera pedig lézeres autófókusszal rendelkezik. Ez nem csak a kép élességében hoz jelentős javulást, hanem a gyorsaság terén is. A rossz fényviszonyok között valóban hasznát vehetjük az újdonságnak, ugyanis képes felmérni az adott tárgy és a kamera közti távolságot, és ennek fényében rögzíti az adott képet.

 

 

Az LG új szlogenje, a „The simple is the new smart”, vagyis az egyszerű az új „okos” a kamera kezelésénél méltán beigazolódik, mert bár számos új technológiai fejlesztés, funkció párosul hozzá, mégis egyszerűbbé vált a kezelés. Nincs szükség külön fókuszálásra és exponálásra, egyszerűen csak koppintani kell az adott tárgyra, amelyre fókuszálunk, és már készül is a fénykép. Ez talán ismerős lehet, hiszen más gyártóknál is találkozhatunk hasonló megoldással.

 

Méhes László, a vállalat termékspecialistája kifejtette, hogy a selfie immáron külön fogalommá vált, és ezt az LG is szem előtt tartja. Így nem csak a fő-, hanem az a 2,1 megapixeles előlapi kamerát is továbbfejlesztették. Nagyobb képérzékelőt és fényrekeszt kapott, ezáltal több fény jut az egyes rekeszekbe.

 

Az úgynevezett „selfie-módot” pedig már kézmozdulattal is lehet vezérelni. Ha szeretnénk, hogy exponáljon, ökölbe szorítjuk a kezünket a kamera előtt, és felismerve az adott mozdulatot, három másodperces visszaszámlálás után megtörténik a kép rögzítése.

 

Videózásnál pedig egy önműködő mikrofon áll rendelkezésre, ez képes bemérni a környezetét, ezáltal pedig meghatározni az optimális hangszintet. A videók és zenék lejátszásánál a hangok tisztaságát a beépített 1 W-os, Boost AMP funkcióval felszerelt hangszóró biztosítja.

 

Tanultak a hibából

 

Újdonság a G2-höz képest, hogy a készülék hátlapja levehető, így nemcsak az akkumulátor cserélhető, hanem ezáltal a készülék tárhelye is bővíthető microSD-vel. Korábban többen panaszkodtak arra, hogy a G2 tárhelye nem bővíthető, többek között ezért is újított most a vállalat.

 

Fémes dizájn

 

Prémium telefonhoz illően fémes hatású burkolattal látták el a telefont, amely a vékony kereten is körbefut. Ez utóbbi – ahogy fogalmaztak – immáron a vállalat védjegyévé vált. Az ívelt kialakítás (Floating Arc) a kényelmet is szolgálja, ezáltal sokkal kényelmesebb a kezünkben tartani a telefont. A szálcsiszolt fém kinézetű burkolat azért sem utolsó szempont, mert nem csak strapabíróbbá teszi a készüléket, mint a hagyományos műanyag borítás, hanem az ujjlenyomatunk sem rondítja el a megjelenést.

 

 

Hasznos funkciók

 

Méhes László elmondta, hogy az LG hisz abban, hogy a kezelőfelület és a felhasználói élmény nagyon, hiszen ezek teszik igazán szerethetővé a készüléket, és úgy vélik, azok az apróságok, amelyeket elrejtettek a G3-asban, tovább emelik a színvonalat.

 

Különféle kutatásokat végeztek, hogy mire kellene odafigyelni, és három dolog került szóba: az intelligens értesítések, a billentyűzet és a biztonság.

 

Billentyűzet

 

Az intelligens billentyűzet gépelési szokásainkhoz igazodva növeli a felhasználói élményt, melynek méretét kézmérettől függően állíthatjuk be, és nem kell folyton a gépelési sort nézni, ugyanis egy újításnak köszönhetően a betűk fölött is megjelenik, amit írunk. Ezáltal csökkenthető a hibák száma, és szemünk is kevésbé fárad el, mintha a folytonosan pásztáznánk a képernyő két része között.

 

Értesítések

 

Biztos sokakkal előfordul, hogy egy bejövő hívásra nem válaszolnak, mert éppen fontos teendőjük van. A G3 30 perc elteltével emlékezteti a felhasználót arra, hogy vissza akarja-e hívni az illetőt, ezáltal nem feledkezünk meg róla. Olyan, mint egy személyi asszisztens, hiszen például az időjárási viszonyoknak megfelelően javaslatot tesz arra, hogy adott esetben szükség van-e esernyőre, milyen ruhát vegyünk fel stb. Ha pedig sok nem használt fájl van a telefonon, rákérdez arra, hogy szeretnénk-e őket törölni.

 

A nem mentett számokat is figyeli a telefon. Ha sokat hívunk egy adott számot, felajánlja, hogy mentsük el a névjegyek közé. Ha pedig merül az aksi, akkor is figyelmeztet, hogy tegyük fel töltőre, illetve váltsunk kímélő üzemmódra.

 

Biztonság

 

Az intelligens billentyűzár, vagyis a Knock Code funkció az idei Mobile World Congressen mutatkozott be, ennek segítségével egyedi koppintással oldhatjuk fel a készüléket, így növelve a biztonságot. Ha viszont csak az időt szeretnénk megnézni, nincs szükség a teljes feloldásra. A korábbi Knock On, vagyis dupla koppintással a zárolt kezdőképernyőn megjelenő fontos információkat láthatjuk.

 

A Content Lockkal az egyes tartalmakat védhetünk a telefonon, ha nem szeretnénk, hogy azt mások is lássák. Ezek a fájlok külön mappában tárolódnak, és csak adott jelszó vagy adott minta segítségével tekinthetők meg.

 

A Kill Switch-csel pedig tilthatjuk, illetve zárolhatjuk a készüléket, ha ellopják. Ezeken felül arra is szolgál, hogy távolról le tudjuk törölni a tartalmakat a telefonról.

 

Elérhetőség

 

A készülék július 4-étől kapható hazánkban a három mobilszolgáltató kínálatában. A G3 elektronikai áruházakban is elérhető lesz, ám a hivatalos árról még nem beszélt a vállalat.

 

 

Részletes specifikációk:

 

Hálózat:

2G : GSM 850/900/1800/1900 MHz

3G : 850/900/1900/2100 MHz

4G : Cat4.  B1(2100) / B3(1800) / B7(2600) / B8(900) / B20(800) MHz

Méret: H x Sz x Mé (mm): 146,3 x 74,6 x 9,1 mm

Súly (g): 153,7 g

OS version: Android 4.4 KitKat

Processzor: Qualcomm / MSM8974AC /Quard 2.45Ghz

Kijelző felbontás, színmélység: 2560 x 1440 (qHD)

Kijelző méret: 5.5"

Elsődleges kamera: 13MP

Kamerafelbontás (MP): 13MP(4160x3120), W10M(4160X2340), 9M(3120X3120), 3M(2048X1536)

Másodlagos kamera (VT): 2.1MP

Digitális zoom: 8x

Maximum videófelbontás - képkocka/másodperc: UHD(3840x2160), FHD(1920x1080), HD(1280x720), 120HD(SLOW MOTION 1280x720)

Akkumulátor: Li-ion, 3000 mAh (kivehető)

Hálózat: 4G / LTE / HSPA+ 21 Mb/s (3G)

    Csatlakoztatási lehetőségek : Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac , Bluetooth 4.0 Smart-kompatibilitás (Apt-X), NFC, SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0

    SlimPort, A-GPS/Glonass, USB 2.0

Szín: metálfekete, selyemfehér, fénylő arany

Egyéb: intelligens billentyűzet, intelligens értesítés, Knock Code, vendégmód stb.

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Eldőlt, hogy kik képviselik Magyarországot a Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpián

Két magyar csapat jutott tovább a Szíriában megrendezésre kerülő Nemzetközi Informatikai Csapat Diákolimpiára (IIOT). A világverseny nemzeti előválogatójaként szolgáló Kódkupát március 10-én rendezte meg a Neumann Társaság az Algo Pro Club és a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium együttműködésével. A hiánypótló csapatverseny nagy hangsúlyt helyez a csapattagok közötti kooperációra, ami a vállalati munkakultúrára is felkészíti a fiatalokat.

2024. március 20. 16:03

MI festőrobot szórakoztatta a nézőket a Magyar Ifjúsági Robot Kupán

Az előző évek közkedvelt versenyszámaival, így többek közt a robotszínházzal, robotfocival és a menekítő robotok mérkőzésével zajlott le a 17. Magyar Ifjúsági Robot Kupa (MIRK) Nyíregyházán. A versenyt a Neumann Társaság megyei szervezete, a Nyíregyházi Egyetem és a Magyar Robot Kupa Alapítvány szervezésében, a Neumann Társaság kiemelt szakmai támogatásával bonyolították le.

2024. március 12. 19:17

Újabb Apple Premium Partner üzlettel erősít az iSTYLE a Westendben

Az iSTYLE, az Apple termékek vezető hazai viszonteladója, a mai napon megnyitotta második Apple Premium Partner üzletét a Westend City Centerben. A lépés fontos mérföldkő az iSTYLE életében, hiszen az új flagship store árukínálata, magasan képzett munkatársai és minőségi szolgáltatásai még közelebb hozzák az ikonikus Apple Store-ok vásárlási élményét a hazai közönséghez.

2024. március 8. 18:00

Google atombomba: kombinált Core, Spam és HCU algoritmus frissítés egyszerre

A Google a tegnapi napon bejelentette, hogy több intézkedést is bevezet, amelyek célja a keresési eredmények minőségének javítása.

2024. március 6. 14:39

Átadták a Marketing Diamond Awards győzteseinek járó díjakat

Február 7-én, a MARKETING TRENDFORUM keretén belül, az ETELE CINEMA-ban rendezett eseményen adták át a Marketing Diamond Awards 2023-as elismeréseit. Idén a Pentacom lett az „Az Év Ügynöksége”, míg a Billingo Technologies Zrt. érdemelte ki az „Az Év Vállalata” díjat. A 34 tagú, meghatározó hazai hirdetőkből és ügynökségi szakemberekből álló zsűri szavazatai alapján „Az Év Marketingnagykövete” címet a Kiszervezett Marketing kapta. 

2024. február 14. 12:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05