NetIQ Access Review: górcső alatt a jogosultságok

forrás: Prím Online, 2014. július 7. 13:28

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Access Review 1.0. A megoldás a személyazonosság-kezelési megoldások képességeit kiegészítve lehetővé teszi a hozzáférések felülvizsgálatát és hitelesítését. A termék segítségével az informatikai szakemberek rendszeresen és soron kívül is megvizsgálhatják a jogosultságokat, valamint ellenőrizhetik, hogy a jóváhagyott és a ténylegesen érvényben lévő hozzáférések megegyeznek-e. A vállalatok így biztosíthatják, hogy minden alkalmazott csak olyan adatokhoz és alkalmazásokhoz férjen hozzá, amelyekre valóban szüksége van a napi munka során.

„A NetIQ termékportfóliója átfogó személyazonosság- és hozzáférés-kezelési megoldásokat kínál, amelyek a legújabb kihívásokra is választ nyújtanak az IDM területén. Ezt a kompetenciát erősíti a paletta legújabb eleme, az Access Review is, amelyet ügyfeleink visszajelzéseinek és igényeinek figyelembevételével fejlesztettünk ki. Az eszköz használatával a vállalatok csökkenthetik a biztonsági kockázatokat, és egyszerűbben teljesíthetnek egyes megfelelőségi előírásokat” – mondta Hargitai Zsolt, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.


A jelentősebb jogi és compliance szabályozások, például az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013 évi L. törvény, valamint a HIPAA, a Sarbanes-Oxley és a PCI előírják, hogy a felhasználóknak a munkakörüknek megfelelő hozzáférésekkel kell rendelkezniük a vállalat informatikai rendszereiben, és ezzel kapcsolatban rendszeres ellenőrzéseket kell végezni. A szervezetek ezt úgy tudják biztosítani, ha rendszeresen felülvizsgálják a jogosultságokat. Az ellenőrzésekkel ugyanakkor nem csupán a kapcsolódó követelmények betartását biztosíthatják, hanem a biztonságot is növelik.


A NetIQ Access Review segíti a vállalatokat a felülvizsgálati és ellenőrzési folyamat bevezetésében, kezelésében és automatizálásában egyaránt. Lehetővé teszi az informatikai szakemberek és a menedzserek számára, hogy egyszerűen, egy helyen gyűjtsenek össze minden, a felhasználókhoz és a jogosultságokhoz kapcsolódó információt, illetve meggyőződjenek arról, hogy minden felhasználó kizárólag a munkaköréhez szükséges hozzáférési szintekkel rendelkezik.


Az eszköz képes kockázati szintek alapján rangsorolni a felülvizsgálatokat, így az informatikai szakemberek szükség esetén csökkenthetik a vizsgálandó jogosultságok számát, és leszűkíthetik az ellenőrzést azokra a felhasználói csoportokra, alkalmazásokra vagy engedélyekre, amelyek meghaladnak egy bizonyos kockázati küszöbértéket.


A megoldás képes több különböző alkalmazásból és adatforrásból összegyűjteni a kapcsolódó információkat. A termék a rendszeres felülvizsgálatok mellett továbbá alkalomszerű, soron kívüli ellenőrzésekre is használható, amire például egy alkalmazott távozásakor lehet szükség.


A NetIQ Access Review ezen kívül lehetővé teszi az ellenőrzéseket végző személyek számára, hogy a saját közvetlen jelentéseikhez szükséges jogosultságokat is áttekintsék. Az ellenőrzéshez használható felülvizsgálat elkészíthető az összes alkalmazottról vagy csak egy bizonyos felhasználói csoportról, illetve egyes alkalmazásokról és engedélyekről is.

A NetIQ Access Review már elérhető.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50