Dell: új, integrált vállalati megoldások

forrás: Prím Online, 2014. július 10. 10:13

A Dell a Dell User Forumon mutatta be legfrissebb vállalati eszközeit és integrált rendszereit. Az új megoldások egyszerűbbé és hatékonyabbá teszik a vállalati adatközpontok használatát, terheléshez igazított infrastruktúra-eszközöket és integrált rendszereket biztosítanak a vállalatoknak, valamint jelentősen felgyorsítják a telepítés, a kezelés és a megtérülés folyamatát.

Dell Acceleration Appliance for Databases


Az integrált Dell Acceleration Appliance for Databases eszközök lehetővé teszik a vezető adatbázis-környezetek – például a MySQL, a Sybase, a Microsoft SQL és a MongoDB –működésének felgyorsítását. A megoldás Dell PowerEdge kiszolgálókat, Dell Storage- és Dell Networking-megoldásokat, valamint a Fusion-io alkalmazásgyorsítási technológiáját tartalmazza, és használatával költséghatékonyan és gyorsan növelhető a vállalati adatbázisok teljesítménye.

A Dell megoldásának része továbbá a Fluid Cache for SAN eszköz is, amely közelebb juttatja az adatokat a kiszolgálóhoz, ugyanakkor javítja az alkalmazásteljesítményt és csökkenti a válaszidőt az olyan méretezhető terhelések esetében, amelyek nagymértékű egyidejű használattal járnak.

Dell Integrated Systems for Oracle 12c Database


A Dell bejelentette a kifejezetten az Oracle 12c adatbázis-telepítésekhez tervezett célirányos eszközét is. A Dell Integrated Systems for Oracle 12c Database segítségével az ügyfelek átállhatnak az Oracle 12c környezetek használatára, illetve felgyorsíthatják meglévő Oracle 12c környezetüket. Az adatbázis-felügyeleti elvárásoknak megfelelő nagyteljesítményű megoldás lehetőséget biztosít − a kisebb vagy nagyobb vállalatoknak egyaránt − az új Oracle adatbázis-telepítések gyors üzembe helyezésére, valamint a későbbi igényeknek megfelelően könnyen méretezhető.

A Dell Application Acceleration for Databases eszköz alapkonfigurációja előre telepített Oracle 12c adatbázissal bővíthető, és így a hasonló előre csomagolt megoldásokhoz képest jelentős teljesítménynövekedés és költségcsökkentés érhető el.
A Dell Database Acceleration Appliance for Oracle előre összeállított csomagban kínálja a Dell infrastruktúráját, valamint az Oracle Linux, az Oracle VM, az Oracle Enterprise Manager és az Oracle Fusion Applications megoldást, ezzel kíméli meg a vállalatokat a hardverek integrálásából és az alkalmazások finomhangolásából fakadó felesleges bonyodalmaktól.

Dell In-Memory Appliances for Cloudera Enterprise


A Dell széles körű tapasztalataira, valamint a Cloudera és az Intel vállalattal régóta fennálló együttműködésére alapozva vezeti be az új Dell In-Memory Appliances for Cloudera Enterprise megoldást, amelynek a célja a Hadoop-telepítések felgyorsítása. A Hadoop piaca az előrejelzések szerint 2020-ra 50,2 milliárd dollárra nő2, amely majdnem 60 százalékos éves növekedést jelent. A vállalatok jellemzően Big Data-megoldásokat használnak az üzleti szempontból kulcsfontosságú döntések megalapozásához és meghozatalához, ezért rendkívül fontos számukra a hozzáférés a gyakorlatban is használható, valós idejű adatelemzésekhez.


Az eszközök egy csomagban ötvözik a Dell vezető technológiáját a Cloudera Enterprise megoldással (azon belül is az Apache Spark rendszert is tartalmazó Data Hub Edition kiadással) és az Intel optimalizált teljesítményű és biztonságú lapkakészletével, így az ügyfelek kiaknázhatják a nagy teljesítményű adatelemzések nyújtotta előnyöket. A megoldás a Big Data ökoszisztémán belül egyedülállónak tekinthető együttműködésen alapul, és olyan rendszert alkot, amelyet egyetlen szállító sem tud egyedül biztosítani.


A Dell In-Memory Appliances for Cloudera Enterprise eszközök egyszerűsítik és gyorsabbá teszik a Hadoop-fürtök telepítésének bonyolult folyamatát, így a vállalatok gyorsabban nyerhetnek üzleti szempontból kulcsfontosságú betekintéseket. A megoldás rugalmasan méretezhető és vállalati adatközpontja alkalmas arra, hogy igény szerinti ideig, eredeti formában tárolja és elemezze a tetszőleges típusú adatokat. A berendezés kis- és közepes méretű vállalkozások számára is könnyen telepíthető és méretezhető.


A megoldás részét képezik a vezető Dell-hardverek és a Cloudera Enterprise (az Apache Spark rendszert is tartalmazó Data Hub Edition kiadás), amelyek könnyebb felügyeletet és kompatibilitást biztosítanak a meglévő adatközpont-környezetekben, az Intel-architektúra, amely gyorsabb feldolgozást nyújt; valamint a ScaleMP Versatile SMP (vSMP) architektúrája, amely egyetlen virtuális gépben vonja össze az x86-alapú kiszolgálókat, és ezzel nagyméretű memóriakészleteket hoz létre a memórián belüli feldolgozásokhoz. A Dell In-Memory Appliances for Cloudera Enterprise eszközök előre méretezett és előre konfigurált változatokban lesznek elérhetőek, így az ügyfelek kiválaszthatják és gyorsan telepíthetik a nekik leginkább megfelelő verziót.
Dell XC Series webes léptékű egyesített eszközök


A Dell bejelentette azon terveit is, hogy elérhetővé teszi a Nutanix technológiájára épülő Dell XC Series webes léptékű egységesített eszközöket. Ezzel a Dell szoftveralapú tárolási termékcsaládját bővíti és olyan új berendezéseket kínál az egyesített informatikai megközelítést kereső ügyfeleknek, amelyek számítási, tárolási és hálózatkezelési képességeket egyesítenek magukban, illetve egyszerű telepítést, felügyeletet és igény szerinti méretezhetőséget biztosítanak.

A Dell a terhelésre és az alkalmazásokra helyezi a hangsúlyt


A Dell nemrég mutatott be több, az Oracle, az SAP, a Red Hat, a Microsoft és a Scale Up Certifications for SAP HANA vállalatokkal közösen kidolgozott megoldást, referenciaarchitektúrát és tanúsítványt, amelyek könnyen méretezhetővé teszik a telepítések kiszolgálómemória-kapacitását, és segítenek a meglévő rendszerek bővítésében azok teljes lecserélése helyett. Emellett a Dell partnerkapcsolatra lépett a Red Hat vállalattal annak érdekében, hogy az OpenStack szolgáltatásra épülő privát felhő alapú megoldásokat biztosítson, amellyel a vállalatok jól méretezhető felhőszámítási modellekre térhetnek át. 

Elérhetőség


·    A Dell Application Acceleration for Databases 2014 második felében lesz világszerte elérhetővé.
·    A Dell Integrated Systems for Oracle 12c Database 2014 második felétől lesz világszerte elérhető.
·    A Dell In-Memory Appliances for Cloudera Enterprise 2014 második felében jelenik meg világszerte.
·    A Dell XC Series webes léptékű egyesített készülékek bevezetése 2014 negyedik negyedévében várható világszerte.
·    Az új eszközök a Dell értékesítési partnerein keresztül vagy közvetlenül a Dell vállalattól szerezhetők majd be.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50