Nemsokára blokkolják az első két online fogadási oldalt

MTI Sajtóadatbank, 2014. július 11. 08:13

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július 8-án, kedden továbbította a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) részére az első két internetes fogadási oldal blokkolásának elrendeléséről szóló értesítést, ezek az oldalak a törvény értelmében legkésőbb jövő keddtől elérhetetlenek lesznek. Már 8 domain alatt fellelhető, engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel érintett honlap ideiglenes blokkolásáról szóló határozatot hoztak.

Ismertetik: az érintett két honlappal - a bet-at-home.com és a betclic.com - kapcsolatban az NMHH köteles szakmailag ellenőrizni a határozatban szereplő paramétereket annak érdekében, hogy az elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tétele a NAV által megadott adattartalommal biztonságosan, és a magyarországi internet-szolgáltatást nem veszélyeztető módon megvalósítható-e.
 

Ha ez megtörtént, akkor legkésőbb július 11-én pénteken a médiahatóság megküldi az internetszolgáltatóknak az értesítést, akik annak kézbesítésétől (az értesítést a megküldést követő munkanap kell kézbesítettnek tekinteni) számítva haladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül kötelesek a blokkolást végrehajtani. Ekkortól számítva, tehát legkésőbb július 15-én, keddtől a szóban forgó oldalak elérhetetlenné válnak az internetezők számára - közölte a NAV.
 

Ha az internetszolgáltatók nem teljesítik a határozatban foglaltakat, az ismételt felhívást követően az állami adóhatóság 100 ezertől 500 ezer forintig terjedő bírságot szabhat ki az internetszolgáltatóra. A NAV a blokkolást megtagadó internetszolgáltatóval szemben - a blokkolás tényleges teljesítéséig - a bírságot ismételten is kiszabhatja - ismerteti a közlemény. Az engedély nélküli szerencsejáték-szervezéssel érintett internetes oldalak blokkolásáról a NAV folyamatosan határoz.
 

A tiltott szerencsejáték-szervezést folytatók internetes blokkolását elrendelő határozatokat az állami adóhatóság hirdetményi úton közli, a hirdetményt 15 napig kell az állami adóhatóság honlapján közzétenni. A hirdetmény a honlapon történő közzétételt követő 15. nap elteltével válik közöltté és emelkedik jogerőre.
 

A NAV figyelmeztet: Magyarországon engedéllyel nem rendelkező szervező által nyújtott online szerencsejátékban történő részvétel a játékos saját kockázatára történik. Bírósági eljárásban nem lehet érvényesíteni az ilyen játékból vagy fogadásból eredő követelést.

Kulcsszavak: szerencsejáték NAV

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05