Sikeres exit után portfolióbővítés a Nextentnél

forrás: Prím Online, 2014. július 16. 08:44

Két évvel a nemzetközi piacra lépés és az amerikai-magyar leányvállalat megalapítása után sikeresen cserélt gazdát a RankMiner hangalapú üzleti előrejelző szoftver. A Nextent Informatika Zrt. csapata a sikeres exit tapasztalataival és portfolióbővítéssel erősít a hazai piacon. 

A Nextent Informatika Zrt. és az Xdroid Kft. közös fejlesztése, a Rank Miner Hangalapú üzleti előrejelző szoftver, amely elsősorban az ügyfelek érzelmeit és viselkedését vizsgálja, 2012-ben jelent meg az Amerikai Egyesült Államokban. Az amerikai piacon szabadalmi oltalom alatt lévő megoldás próbaüzeme több pénzintézetnél, illetve az egyik legnagyobb televíziós értékesítő hálózatnál indult el. A Rank Miner iránt érdeklődő nemzetközi befektetők közül végül a Chainbridge Capital-ra esett a választás, így a tárgyalásokat követően amerikai-magyar vegyes tőkével megalakult a RankMiner Inc. nevű cég. A magyar fél által birtokolt tulajdonrészt tavaly év végén egy sikeres exit során az amerikai fél megvásárolta.


Az amerikai cég tulajdonosai pénzügyi és szakmai befektetőként a jövőben aktív szerepet vállalnak majd a cég további működésében. A megállapodás értelmében a RankMiner szoftver valamennyi licensz joga az amerikai fél tulajdonába került, de a szoftver továbbfejlesztésében az amerikai partner továbbra is számít a magyar fejlesztő csapat tudására. A Nextent Informatika Zrt. az Egyesült Államok kivételével a világpiacon viszonteladói joggal bír az eredetileg magyar fejlesztésű szoftver értékesítésének vonatkozásában.


Az ügylet pénzügyi részletei az amerikai partnerrel való megállapodás alapján üzleti titoknak minősülnek.


A Nextent Informatika Zrt. az elkövetkezendő időszakban továbbra is nagy hangsúlyt fektet az innovációra, azonban e téren szélesíteni kívánja a korábbi fejlesztési projektek spektrumát. A nagy ügyfélforgalmat bonyolító cégek számára nyújtott szolgáltatások közül a Nextent fejlesztői tovább erősítenek többek között az adattárházak és a jutalékelszámoló rendszerek területén.


A cégen belül új szakértői csapat alakul az elmúlt 15 év kutatás-fejlesztési, valamint a nemzetközi piacralépés és a sikeres exit tapasztalataira alapozva. Az rendelkezésre álló tudást a Nextent csapata a jövőben a magyar startup közösség számára is elérhetővé kívánja tenni. 
 

Kulcsszavak: +céginfo Nextent

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50