A Sprint lemondott az amerikai T-Mobillal való egyesülésről

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 7. 08:45

Nem fuzionál az Egyesült Államok harmadik és negyedik legnagyobb vezeték nélküli telekommunikációs szolgáltatója, miután a Sprint úgy döntött, hogy lemond az amerikai T-Mobillal való egyesülésről - írta szerdai számában a The Wall Street Journal.

Az üzlet meghiúsulásának oka, hogy a Szövetségi Kommunikációs Bizottság és az amerikai igazságügyi minisztérium a fogyasztók érdekeire hivatkozva nem támogatta azt. Érvelésük szerint az összeolvadás szűkítette volna a választékot és kiürült volna a vezetékmentes kommunikációs üzletág középső szektora az Egyesült Államokban.
 

A Sprint felerészben pénzben, felerészben pedig saját részvényekkel fizetett volna a 32 milliárd dollárra becsült T-Mobil US részvényeiért, aminek nyomán komolyabb konkurenciája lehetett volna a piacvezető Verizonnak és az AT&T-nek. Az új cégben a T-Mobil US legnagyobb részvényese, a Deutsche Telekom részesedése 15-20 százalékos lett volna.
 

A tavaly óta a japán SoftBank tulajdonában lévő Sprint - amely egyébként az elmúlt hét évben veszteséges volt - korábban vállalta, hogy 1 milliárd dollárt fizet az amerikai T-Mobilnak, ha a szövetségi hatóságok nem járulnak hozzá az ügylethez. A Sprint közölte, hogy a vezérigazgatói poszton a bolíviai származású amerikai milliárdos, Marcelo Claure veszi át Dan Hesse helyét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05