Snowden: az NSA automatikus ellentámadásra képes vírussal rendelkezik

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 14. 14:24

A megfigyelési botrányt kirobbantó Snowden szerint a MonsterMind nevű vírus félelmetes fegyver. Az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) automatikus ellentámadásra képes vírusprogrammal rendelkezik, amely képes emberi beavatkozás nélkül fellépni a számítógépes kalózok ellen - állította Edward Snowden, az ügynökség volt szerződéses alkalmazottja a Wired című magazinnak, amely szerdán közölte a vele készült interjút.

A megfigyelési botrányt kirobbantó, Oroszországban politikai menedéket kapott Snowden szerint a MonsterMind nevű vírus félelmetes fegyver: számítógépes kalózok által amerikai érdekeltségek ellen intézett kalóztámadás esetén automatikusan képes megtorló intézkedéseket hozni az ellen a számítógép ellen, amelynek az IP-címéről a támadás érkezett.


Snowden szerint ez a fajta automatikus ellentámadás azonban gondot is jelenthet, mert az ügyes internetes kalózok közbülső IP-cím beiktatásával nem a saját, hanem más gépekről indítják a támadást, és ebben az esetben a megtorlás a harmadik cím, nem pedig az igazi bűnös ellen irányul.

"Elképzelhető, hogy valaki Kínából intéz támadást egy oroszországi IP-címen keresztül. És ilyenkor az ellentámadás egy oroszországi kórház ellen irányul, amelynek semmi köze az eredeti támadáshoz" - mondta a magazinnak Snowden.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05