Startupjaink is fesztiváloznak

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 14. 17:09

Öt hazai satartup is jelen van az idei Szigeten, ahol idén először van lehetőségük az induló vállalkozásoknak a bemutatkozásra.

A Sziget Fesztivál idén a startupoknak is lehetőséget ad, hogy bemutatkozzanak, építsék kapcsolataikat. Az oktatással és mentorálással foglalkozó civil szervezet, a Budapest Launchpad és a Startupper.hu innovációs portál versenyt szervez és „Európai Startup Randevú" néven startup sátrat nyit az idei Sziget Fesztiválon. A Startup rendezvények a már évek óta sikeresen működő Európai Meeting Point helyszín egyik újdonságaként debütálnak.

 

 

Az „EU Startup Randevú" startup sátor az ismeretátadás mellett számtalan programmal várja az érdeklődőket.  A legbátrabbak kiállhatnak az „open pitch" dobogóra és lelkes közönség előtt adhatják elő a világmegváltó ötleteiket. Akik ezt nem vállalják be, azok találkozhatnak a „Startup Guruval" és átbeszélhetik az ötletük minden problémáját, lehetőségeit. A sátorban elérhető lesz angolul és magyarul is a NIH által kiadott Startup kézikönyv is, segítve a kezdőket az elindulásban.

 

A foglalkoztató sarokban a kézműves programokat igénylők elkészíthetik saját névjegyüket, logójukat, míg a sportosak focibajnokságon vehetnek részt és elnyerhetik a Grundfoci kupát. Hogy a világ minden tájáról összesereglett vendégek ne tévesszék egymást szem elől a sátorbontás után sem, arról egy olyan alkalmazás fog gondoskodni, mellyel a szervezők szeretnék megkönnyíteni a kapcsolatépítést.

 

A hétvégén pedig megválasztásra kerül a Sziget legjobb startupja, amely címet remélhetőleg mostantól évente megszerezhetik majd a legkiválóbb ötletgazdák. Az eseményre kilátogathatnak a legnépszerűbb hazai startupok is. Minden nap más Startupok mutatkozhatnak be a szervezők sátrában, akik egy pályázat keretén belül nyerhették el a bemutatkozás jogát.

 

A nyertesek startupok (Brewie, Plukkido, Sighter, miutcánk.hu, Sortpad) lehetőséget kapnak arra, hogy a fesztiválozóknak megmutathassák a legfrissebb magyar és nemzetközi innovációs megoldásokat, az érdeklődőkkel megoszthatják tapasztalataikat. Európa buli fővárosa egy kicsit hozzátesz ezzel Budapest Startup központtá növekedéséhez.

 

Kép: technokrata.hu

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50