NetIQ Change Guardian 4.1: még nagyobb biztonságban a kritikus adatok

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 18. 16:13

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Change Guardian 4.1. A valós idejű változáskövetést kínáló megoldás segítségével a vállalatok teljes körűen monitorozhatják és naplózhatják a Windows, Linux és Unix környezetekben zajló folyamatokat, folyamatos védelmet biztosítva a kulcsfontosságú fájlok és rendszerek számára. A legfrissebb kiadás még pontosabb és célzottabb megfigyelést, illetve ellenőrzést tesz lehetővé a szorosabb Active Directory integráció révén, emellett az üzemeltetési költségek csökkentéséhez is hozzájárul.

„Ma már elavultnak számít az a biztonsági stratégia, amely csak a szervezeten kívülről várható fenyegetésekre fókuszál, hiszen a céges infrastruktúrán belül kiadott hozzáférésekkel is visszaélhetnek az alkalmazottak vagy a rendszerbe észrevétlenül beszivárgó hackerek. A biztonság fenntartásához elengedhetetlen, hogy az IT-szakemberek rálátással rendelkezzenek a felhasználói tevékenységekre, hiszen csak így lehet biztosan megállapítani, hogy azok normálisnak számítanak, vagy egy esetleges támadás jeleit mutatják. Ezt a feladatot egyszerűsíti és automatizálja a NetIQ Change Guardian” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.


A megoldás segíti a vállalatokat abban, hogy folyamatosan monitorozzák rendszereiket, és a valós idejű riasztásokon keresztül azonnal értesüljenek a gyanús tevékenységekről. A Change Guardian képes észlelni és jelezni a felügyelet nélküli módosításokat, az engedély nélküli, kiemelt jogosultságokat igénylő tevékenységeket, illetve a bizalmas adatokhoz való illetéktelen hozzáféréseket. Ennek köszönhetően növeli a kritikus adatok és rendszerek biztonságát, továbbá hozzájárul a megfelelőségi követelmények teljesítéséhez is, beleértve a bankfelügyeleti előírásokat, valamint a PCI DSS, a HIPAA/HITECH, az ISO/IEC 27001 szabványokat és az EU adatvédelmi irányelveit.


Mivel napjainkban a privilegizált hozzáférések hordozzák a legnagyobb kockázatot a vállalati adatok biztonságára nézve, a legújabb kiadás továbbfejlesztett funkciókat kínál a kiemelt felhasználók tevékenységének ellenőrzésére. Az új Change Guardian a szorosabb Active Directory integráció révén pontosabb és célzottabb monitorozást tesz lehetővé a kiválasztott területeken. A kiterjesztett FIM (fájlintegritás-megfigyelési) képességeknek köszönhetően pedig a vállalatok egy esetleges audit során igazolhatják, hogy a FIM ellenőrző eszközök hatékonyan működnek, és a rendszerleállások alatt végrehajtott változtatásokat is képesek észlelni.


A megoldás nagyobb rugalmasságot és könnyebb kezelhetőséget biztosít a házirendek létrehozása és felügyelete során, az LDAP autentikáció támogatása révén pedig a felhasználói hozzáférések kezelését is egyszerűbbé teszi. Kiterjesztett monitorozási képességeivel a NetIQ Change Guardian legújabb változata a problémák gyors azonosításához és elhárításához, valamint az üzemeltetési költségek csökkentéséhez is hozzájárul.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05