Panda a vírusirtók élén

Az AV-Comparatives tesztje alapján a Panda a legjobb

forrás: Prím Online, 2014. augusztus 19. 16:41

A Panda Cloud Antivirus ismerte fel a legtöbb számítógépes fenyegetést az AV-Comparatives legfrissebb tesztjén. Az AV-TEST laborjának próbáján szintén a Panda Security terméke érte el a legjobb pontszámot a detektálás és a teljesítmény terén.

A biztonsági szoftverek tesztelésével foglalkozó osztrák nonprofit szervezet, az AV-Comparatives szakértői rendszeresen értékelik a vírusvédelmi megoldások hatékonyságát és teljesítményét. 


Egyes vizsgálatok a védelmi alrendszerek képességeit kutatják, a valósághű védelmi teszt pedig azt értékeli, hogy a biztonsági megoldások egészükben, milyen megoldást nyújtanak a felhasználók számára a számítógépes fenyegetések ellen. 
A német AV-TEST több mint 30 kutatója folyamatosan szolgáltat adatokat a legújabb kártevőkről és az elérhető biztonsági termékek hatékonyságáról.
 
Az ágazat két vezető terméktesztje szerint a Panda Cloud Antivirus Free, a Panda Security ingyenes felhőalapú védelme kínálja jelenleg a legmagasabb szintű védelmet. 
 
Az AV-Comparatives független laboratóriumában az idén márciustól júniusig végrehajtott több mint 150.000 valós, proaktív detektálási teszt során a Panda Security ingyenes megoldása a fenyegetések 99,9%-át detektálta és blokkolta.
 
A több mint 20 vírusirtót összehasonlító teszt kiemeli a Panda Security megoldásának kiváló védelmi kapacitását, mely maga mögé utasítja a többi ingyenes terméket, mint például az Avast, AVG és a Microsoft antivírusa; vagy az olyan fizetős megoldásokat, mint a Kapersky, a McAfee és a Sophos termékei.
 
Az AV-TEST „Real-World Protection” (valósághű védelem) május-júniusi tesztjén a Panda Cloud Antivirus maximális pontszámot ért el, mely 100%-os detektálási arányt jelent – két egymást követő hónapban. A laboratórium által tesztelt 23 termékből a 100%-os arányt csak 3 érte el, melyek egyike volt a Panda Security terméke. A szakértők kiváló értékelése mellett a Panda Security maximális pontszámot kapott az AV-TEST június havi felhasználói terméktesztjén is.
 
A Panda Cloud Antivirus Free az első ingyenes, felhőalapú antivírus, amely a közösség erejét használva működik. A munka a felhőben zajlik, nem a felhasználó számítógépén. A felhőben tárolt Kollektív Intelligenciának köszönhetően a rendszer anélkül nyújt gyors védelmet a legújabb vírusok ellen is, hogy a folyamatos frissítések lassítanák számítógépeket. A felhasználónak nem kell aggódnia, vagy technikai döntéseket hoznia, így valóban ez az eddigi talán leginkább felhasználóbarát biztonsági program. 
 
Mindkét labor előbb említett eredménye olyan teszteken alapul, melyeken a Panda Security új XMT (Extreme Malware Terminator) Smart Engineering motorral rendelkező termékei szerepeltek. Az XMT segítségével különböző technológiák egymást támogatva emelik új szintre a hatékonyságot és jobb teljesítménnyel detektálják és irtják a kártevőket. Az XMT motor benne lesz az otthoni felhasználóknak kínált új terméksorozatban, melyet a Panda Security ebben a hónapban mutat be.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05