5 magyar, akiket a YouTube tett ismertté

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 28. 15:45

Elindult a Ki Mit Tube, Magyarország első Youtube-on zajló tehetségkutatója. A kimittube.hu oldalon bárki, szinte bármilyen produkcióval jelentkezhet, hogy az internet új idoljává válhasson.

Az első generációs YouTube-sztárok már kivívták maguknak a tekintélyt, a milliós nézettségeket és a hírnevet. Sokan pontosan úgy, a semmiből kezdték, mint azok a második generációs hősök, akiket most a Ki Mit Tube keres. Ők formálják majd a jövő ízlését. Amíg gyűlnek a produkciók, lássuk, kik a magyar YouTube eddigi legnagyobb úttörői.

Fluor Tomi

Fluor Tomi ma nem lehetne a Ki Mit Tube zsűritagja, sőt talán az ország sem ismerné, ha nincs a YouTube. Ezt Tomi is így gondolja: „Az internetről jöttem, ez nem kérdéses. Amikor a Mizu nézőinek száma a YouTube-on felkúszott hárommillióra, a média sem tudta megkerülni a dalt. Manapság már pusztán a YouTube használatával hatalmas közönséghez szólhat az ember” – mondta a zsűritag, aki most éppen az új nemzedék videóit értékeli. Fluor Tomi csatornája.

Szirmai Gergely

Szirmai Gergely ma az ország egyik legsikeresebb YouTube-sztárja, csatornáját egy nagyvárosnyi feliratkozó követi. A Hollywood Hírügynökség népszerűségére jellemző, hogy Gergelynek a Twilightról szóló videóját többen nézték meg, mint ahányan idehaza elmentek rá a mozikban. "A Youtube-on ott dől el a sikered, hogy apait, anyait odavágsz-e a kamerának és a közönségednek, vagy sem. Nincs cenzúra, nincs megkötés, nincs gát. Csak te vagy meg ők” – mondta Gergő.

Boggie

Csemer Boglárka gyermekkora óta énekel, és hosszú ideje aktív tagja a hazai zenei életnek, igazán ismertté azonban a Parfüm című klip megjelenése után vált. Ehhez persze arra is szükség volt, hogy népszerű külföldi blogok is felkapják az ötletes YouTube-videót, ezt követően azonban a dalait Boggie néven jegyző énekesnőből egy csapásra "az éneklő magyar lány" lett. Számára a hazai siker után a nemzetközi már csak egy karnyújtásnyira van.

Pamkutya

Számuk egymillió nézőt vonzott. Majka Belehalok című slágerének paródiája eddig 5,8 milliós nézettséget hozott, de a többi videója is csillagászati számokat produkál. Az első kisfilmekben még csak a kutya, Pamkutya szerepelt, aztán a rejtőzködő alkotók, „Béla” és „Pista” is megjelentek minikamerájuk felvételein, valódi identitásukat azonban sohasem fedték fel. Mindez nem izgatja rajongóikat, akik követelik az újabb videókat.

Follow Anna

Világszinten népszerűek a szépségápolással foglalkozó tinilányok csatornái, közülük Follow Anna az egyik legismertebb magyar vlogger. Nem árul zsákbamacskát, magát adja videóiban, őszintén oszt tanácsokat másoknak, ha frizuráról, sminkről vagy bármilyen hasznos DIY (Do It Yourself) ötletről van szó. Több tízezer feliratkozója hallgat rá és követi tippjeit, trükkjeit.

A Ki Mit Tube-on kiderül, kik lesznek a jövő YouTube-sztárjai. A világ legnagyobb színpadára állva most bárki bizonyíthatja, mire képes. A vetélkedő szeptember 21-én, a YouTube-on élőben közvetített gálaműsorral ér véget. A produkciókat és a bemutatkozó videókat szeptember 13-áig lehet feltölteni az oldalra.

 

hirado.hu

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05