Így akadályozhatjuk meg, hogy a felhő-alapú szolgáltatásokból adataink szivárogjanak ki

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 13. 11:59

Nagy port kavart az elmúlt hetekben, hogy ismeretlen hackerek (de az is lehet, hogy csupán egyetlen személy) megszerezték hollywoodi hírességek – köztük olyan A kategóriás sztárok, mint Jennifer Lawrence – meztelen fotóit, és közzétették azokat az interneten. A Kaspersky Lab szerint egyáltalán nem számítanak újdonságnak az ilyen jellegű incidensek, igaz, a mostani eset méreteit tekintve túlszárnyalta az eddigieket.

A személyes adatok számítógépekről, mobil eszközökről és felhő-alapú szolgáltatásokból történő kiszivárgásának elkerülésére Christian Funk, a Kaspersky Lab vezető biztonsági kutatója a következő óvintézkedéseket javasolja:


1.    Használjunk erős jelszavakat, lehetőleg minden fiókhoz egyedit.
2.    Használjunk végpontbiztonsági megoldásokat eszközeink védelmére, mivel minden eszköz bemenetként szolgál a felhő-alapú tárhelyekhez.
3.    Engedélyezzük és használjunk kétfaktoros hitelesítési szolgáltatásokat, ahol csak lehet.
4.    Határozzuk meg, hogy mely adatokat fogjuk a felhőben tárolni és melyeket nem. A leginkább bizalmas információkat – legyenek azok személyesek vagy munkájával kapcsolatosak – sose tároljuk felhőben.
5.    Egy mobil eszközt egyszerűen el lehet lopni vagy veszteni, ezért magán az eszközön ne tároljunk bizalmas adatokat. Ha ez nem lehetséges, gondoskodjunk a megfelelő titkosításról.
6.    Ha igen bizalmas információkat (beleértve a fényképképeket és videókat is) kívánunk tárolni, győződjünk meg róla, hogy az eszköz nem tölti fel az adatokat automatikusan a felhőbe.
7.    Mielőtt személyes adatokat osztanánk meg vagy megengednénk, hogy valaki képet készítsen rólunk, győződjünk meg róla, hogy a másik eszközön biztonságban lesznek-e az adataink és nem kerülnek illetéktelen kezekbe.

A teljes blogbejegyzéshez kérjük, látogassa meg a http://blog.kaspersky.com/celebrity-photos-leaked/ weboldalt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05