Bár az Android vezet Amerikában, mégis az Apple áll az élen

Az iOS és a Windows Phone lassan tör előre

Farkas Norman, 2014. október 10. 13:50

A comScore felmérést végzett az amerikai okostelefon felhasználók körében, hogy kiderítse, az egyes mobil operációs rendszerek, illetve telefongyártók mekkora részesedéssel bírnak a helyi piacon. Előbbiek közül az Android vezet nagy előnnyel, utóbbiak frontján mégis az iOS-alapú Apple eszközök dominálnak.

A comScore kutatást végzett az Egyesült Államokban, hogy feltérképezze az okostelefon márkák és mobil operációs rendszerek megoszlását a helyi piacon. A cég összevetette a 2014 májusa és augusztusa között begyűjtött adatokat az e periódust megelőző három hónap eredményeivel, így összesen fél évet ölel fel a felmérés és tisztán megmutatja, hogy az egyes platformok és gyártók piaci részesedése milyen mértékben változott ez idő alatt.

 

A mobil oprendszerek területén egyértelműen az Android a legnépszerűbb, ahogy azt az alábbi táblázatban is láthatjuk. Bár a májusi eredményhez képest 0,1%-ot esett a részesedése, így is az amerikai mobilok több, mint felén a Google rendszere fut. A második helyen az Apple iOS-e áll 42 százalékkal minimális növekedést mutatva, majd a hasonló mértékű fejlődést mutató Windows Phone (3,5%) következik. A dobogóra már nem fért fel a BlackBerry (2,3%) és a Symbian (0,1%) sem. Érdemes megjegyezni, hogy a kutatás lezárulta után mutatkozott be az új iPhone duó és a BlackBerry Passport is, melyek némileg hatással lehetnek az itt felsorakoztatott számok alakulására.

 

 

Ami a gyártók helyzetét illeti, kissé más a helyzet, mint a rendszerek szintjén: itt egyértelműen az Apple vezet és még egy hajszálnyit nőtt is a részesedése májustól augusztusig (42%-ra). Utána a Samsung következik, méghozzá jelentős növekedéssel: míg május közepén „csak” 27,8 százalékot birtokolt az amerikai okostelefon piac tortájából a dél-koreai gyártó, addig augusztus közepére már 28,9 százalékra rúgott a részesedése. A dobogó harmadik fokára a szerényebb tempóban terjeszkedő LG került (6,7%), a negyedik hely pedig a hazai pályán játszó, de ennek dacára kissé visszaszorított Motoroláé lett (5,4%), akit a HTC követ 4,5 százalékos piaci jelenléttel.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Mobilalkalmazás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50