Hive – ingyenes és korlátlan felhőtárhely

Czipperer Dia, 2014. október 18. 14:43

Bosszankodhatnak a felhőtárhely-szolgáltatók, egy új belépő ugyanis jól odacsapott nekik. A Hive nevű szolgáltató ingyenes és korlátlan felhőtárhelyet kínál a felhasználóknak.

Egyre többen küldik felhőbe dokumentumaikat, képeiket. A tárhelyszolgáltatók is tudják, hogy a lehető legjobbnak kell lenniük, hogy őket válasszák az emberek, így sorra rukkolnak elő új ajánlatokkal, bővítik az ingyenes tárhelyek körét, új funkciókat vezetnek be stb. Egy új szereplő azonban most felboríthatja az eddigi nyugodt versengést.

 

A Hive nevű tárhelyszolgáltató egy új belépő a piacon. Mivel nem könnyű a már jó bevált nagy nevekkel versenybe szállni, egy egészen egyedi koncepcióval rukkolt elő. Nem csak hogy ingyenesen kínál tárhelyet a felhőben, hanem mindezt korlátlanul is. Ez tehát azt jelenti, hogy nincs limit, a felhasználók bármennyi adatot feltölthetnek, nem kell fizetniük érte.

 

 

Ennek ellenére fizetős része is van a dolognak, ugyanis az ingyenességért és korlátlanságért cserébe reklámokkal bombáz az oldal, és HD támogatás sincsen. Aki szeretne ezektől megszabaudlni, és élvezni a HD minőséget, havi 9 dollárért cserébe megteheti, ha 10 vagy annál kevesebb barátja használja a szolgáltatást.

 

Ám minél több barátot, ismerőst hív meg valaki, ez az összeg is csökken. Olyannyira, hogy ha valakinek több mint 100 ismerőse regisztrált a Hive-ra, a rendszer a felhasználót automatikusan prémium státuszba teszi, teljesen ingyen.

 

A Hive a legtöbb népszerű fájlformátumot támogatja, többek között a BitTorrent linkeket is. Ezáltal arra is van lehetőség, hogy egy adott tartalom közvetlenül a Hive fiókba töltődjön le.

 

A Hive egyelőre még beta asztali verziója mellett Android és iOS alapú eszközökre is elérhető a mobilapplikáció, bár mi még nem leltük rá az alkalmazásboltokban.

 

Forrás: TheUltralinx.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Világdöntőben az ELTE programozói

A kontinensviadal bronzérmeseként az Informatikai Kar csapata képviselheti hazánkat az ICPC programozói versenyen 2024 szeptemberében Kazahsztánban.

2024. április 19. 09:44

Lányok Napja az ELTE Informatikai Karán

Az ELTE Informatikai Kar ismét szeretettel várja az érdeklődőket a Lányok Napjára, ahol bemutatják, milyen izgalmas és kreatív feladatok várnak a jövő informatikusaira, és miért érdemes lányként ezt a pályát választani.

2024. április 18. 19:41

Informatikai pályaorientációs napon segítik női szakértők az iskolás lányok elhelyezkedését

Lányoknak szóló informatikai pályaorientációs napot szervez a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Informatika Történeti Kiállítása és a Women4Cyber Hungary a szegedi Szent-Györgyi Albert Agorában. A Girls in ICT Day rendezvényen gondolatébresztő interjúk és inspiráló előadások segítenek a jövő reménybeli női informatikusainak a tájékozódásban és elhelyezkedésben. Az érdeklődőknek az eseményre nemcsak személyesen, hanem online is lehetőségük van csatlakozni.

2024. április 18. 16:54

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09