Átcsábította a Sony egyik kulcsemberét a SoftBank

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 27. 09:33

A japán SoftBank telekommunikációs vállalathoz ment át a Sony vállalat Xperia okostelefon-családjának fejlesztéséért felelős kreatív igazgató, Kurozumi Kicsiró - írta a nagy-britanniai Financial Times.

Kurozumi szeptemberben hagyta ott a Sonyt, és a SoftBank mostani bejelentése szerint előző munkaköréhez hasonló pozíciót tölte be náluk, azaz okostelefonok fejlesztésén dolgozik.
 

A Sony tájékoztatása szerint Kurozumi Kicsiró személyes döntése volt a távozás, nem kapcsolódik ahhoz, hogy a Sony éppen felülvizsgálja vállalati stratégiáját a mobileszközök piacán.
 

Elemzők szerint gondban van a Sony, a fejlődő gazdaságú országok piacain a vártnál gyengébb eredményeket ért el, a vállalat többször jelezte, hogy csökkenti várható negyedéves nyereségét, illetve a 2014-re tervezett okostelefon-eladások számát is tovább módosíthatják lefelé.
 

A Sony júliusi közlése szerint a mostani pénzügyi évben 43 millió darab okostelefont szeretnének eladni, pedig a pénzügyi év elején még 50 millió darabos eladási célszámot említettek.
 

A Financial Times írása szerint a Sony Xperia-telefonjai nem lettek igazán népszerűek az Egyesült Államokban, míg Kínában nem bírták az árversenyt a rivális cégek termékeivel.

Kulcsszavak: Softbank CIO Sony

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09