Az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnöke az internetadó elleni tiltakozást javasolja

MTI Sajtóadatbank, 2014. október 27. 08:35

Az internetadó bevezetése elleni tiltakozásra szólított fel vasárnap délután az egyik népszerű közösségi oldalon közzétett rövid üzenetében Neelie Kroes, az Európai Bizottság digitális területért felelős alelnöke.

A liberális holland politikus a Twitteren arra hívta fel mikroblogjának követőit, hogy támogassák azokat, akiket felháborít a magyarországi internetadó terve, és utcára vonulnak Budapesten, vagy csatlakozzanak hozzájuk.
 

Neelie Kroes korábban több üzenetben tiltakozott az internetes adatforgalom megadóztatásának terve ellen. A Financial Timesnak adott nyilatkozatában a héten arra az álláspontra helyezkedett, hogy az internetes adatforgalom egyoldalú megadóztatása "nem okos ötlet"; növelné a fogyasztók által fizetendő díjakat és visszafogná a gazdaságot.
 

Csütörtökön két Twitter-üzenetben is foglalkozott a kormány adótervével. Az elsőben szégyennek nevezte a javaslatot, s világossá tette, hogy nem támogatja, a következőben pedig "rossz iránynak" nevezte a kezdeményezést.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50