Sokat érhet a nyelvtudás

forrás: Business Online, 2014. november 1. 09:11

Egy friss kutatás szerint a nyelvtudás igencsak kifizetődő lehet. Amellett, hogy a nyelvtudással rendelkezők nagyobb eséllyel jutnak munkahelyhez, a nyelvismeret akár sok millió forint pluszjövedelmet is jelenthet.

Jó befektetés a nyelv

 

A nyelvtudás akár több százalékkal magasabb fizetést jelenthet, legalábbis erre az eredményre jutott a Wharton és LECG Europe kutatásában, megállapítva, hogy egy második nyelv elsajátításával átlagosan 2 - 4%-kal több éves jövedelemre tehetünk szert, ami 30-40 év távlatában már jelentős összeg lehet.

 

Sok millió forint is lehet a különbség

 

A kutatás szerint akár több millió forintra is rúghat az az összeg, amivel egy nyelvtudással rendelkező munkavállaló többet visz haza a munkával töltött évek alatt.

 

Az angol nyelvismeret mintegy 2%-al, míg a német nyelvismeret átlagosan 4%-al magasabb jövedelmet jelenthet a munkavállaló számára, ami például havi 250.000 Ft-os jövedelemmel számolva, 40 év munkaviszony mellett akár közel 2,5 - 5 millió forint plusz jövedelmet jelenthet – írja a gyorsforditas.hu.

 

Kevesebb munka, magasabb fizetés

 

Így az angol, vagy német nyelvtudással rendelkezők akár 1-2 évi jövedelemmel is többet kereshetnek, a nyelvtudással nem rendelkezőknek viszont ugyan ezért a jövedelemért akár 1-2 évvel is többet kell dolgozniuk.

 

Ha emellett azt is figyelembe vesszük, hogy a nyelvtudással rendelkezők gyorsabban is jutnak álláshoz, ráadásul jó nyelvtudással akár másodállást is vállalhatnak, például fordítást, vagy tanítást, mindenképpen jó befektetés lehet a nyelvtanulás.

 

Képek: sekolahbahasa99.wordpress.com, wanderlustandlipstick.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05