Betiltják a rögzítésre alkalmas digitális eszközöket az amerikai mozikban

MTI Sajtóadatbank, 2014. november 2. 12:07

Betiltják a rögzítésre alkalmas digitális eszközök - okosszemüvegek, okoskontaktlencsék, okoskarórák - viselését az amerikai mozikban - írja a Variety filmes portál.

A döntést a legnagyobb filmipari cégeket tömörítő Amerikai Mozgókép Szövetség (MPAA) és a Mozitulajdonosok Országos Szövetsége (NATO) szerdán jelentette be.
 

"A mozikban történő illegális filmrögzítések megakadályozása érdekében tett erőfeszítéseink részeként zéró toleranciát alkalmazunk bármilyen rögzítőeszköz használata esetén a vetítések időtartalma alatt" - áll a két szervezet közös állásfoglalásában.
 

A közlemény szerint a nézőket meg fogják kérni, hogy kapcsolják ki és tegyék el digitális eszközeiket a filmvetítések idejére, vagy pedig hagyják el a mozitermet. Amennyiben felmerül az illegális felvételkészítés gyanúja, a mozik értesítik a hatóságokat.
 

Az okostelefonokat már korábban kitiltották sok amerikai moziból. A szűk körben tesztelés alatt álló Google Glass okosszemüveg a közeljövőben lesz széles körben is hozzáférhetővé. Ezek a hordozható okoseszközök az interneten keresztül teszik lehetővé filmek rögzítését és terjesztését.
 

Az intelligens eszközök ügye annak ellenére késztette határozott lépésre a filmes-mozis szervezeteket, hogy eddig viszonylag kevésszer merült fel hasonló gyanú. Az egyik eset az volt, amikor januárban egy férfi okosszemüveget viselve nézet végig egy filmet egy ohiói moziban. Akkor végül a belbiztonsági minisztérium nyomozói kérdezték ki a férfit arról, hogy rögzítette-e illegálisan a filmet.


http://variety.com/2014/digital/news/movie-industry-officially-bans-google-glass-other-wearable-devices-1201342303/

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Sony 4 győzelmet ünnepel a 2024-es TIPA Awardson

A Sony büszkén jelenti be, hogy a nagyhírű Technical Image Press Association ismét négy TIPA-díjjal ismerte el a Sony teljesítményét és innovációját. Idén a Sony többek között a "LEGJOBB PROFESSZIONÁLISABB HYBRID KAMERA" elismerést kapta az Alpha 9 III és a "LEGJOBB APS-C EXPERT KAMERA" címet az Alpha 6700 számára.

2024. április 20. 13:14

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra. A következő hónapokban az ország számos pontját érintik majd, hogy frissítsék a városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen.

2024. április 20. 09:49

Sony World Photography Awards 2024 – kihirdették a nyerteseket

A World Photography Organisation egy különleges gálaünnepségen Londonban kihirdette a Sony World Photography Awards 2024. évi nyerteseit. Az immár 17. éve megrendezett díjátadó ünnepség napjaink legjobb fotográfiai alkotásait mutatja be, valamint az elmúlt év legközkedveltebb képeit és történeteit díjazza. A győztes, döntős és shortlistre került képek április 19-től láthatók a Sony World Photography Awards 2024 kiállításon a londoni Somerset House-ban.

2024. április 19. 20:08

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50