Sikeres volt a digitális átállás első éve

forrás: Prím Online, 2014. november 6. 08:32

A digitális televíziózásra való átállás első évének tapasztalatait összegző sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az alapos előkészítésnek köszönhetően zökkenőmentesen zajlott az átállás, és mára milliónál is több honfitársunk léphetett be egy digitális korszakban.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára beszédében jelentős eredményként értékelte, hogy Magyarországon európai viszonylatban is kiemelkedő színvonalon, fennakadások nélkül sikerült véghezvinni a digitális átállást. Solymár Károly Balázs kitért arra is: az internet térnyerése mellett is változatlanul a televízió jelenti a magyar háztartások számára az egyik legnépszerűbb csatornát a tájékozódásra, a kulturális értékekhez való hozzáférésre és a szórakozásra. Ezért különösen fontos, hogy az NMHH és az Antenna Hungária munkatársai senkit nem hagytak hátra, szakembereik a rászorulók számára is beszerelték a vételhez szükséges technikai eszközöket.

 

Az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár szerint a digitális televíziózással igénybe vehető új szolgáltatások arra sarkallhatják az állampolgárokat, hogy ne távolságtartással, hanem érdeklődéssel kezeljék a technika legújabb vívmányait, ez az érdeklődés pedig lendületet adhat a digitális írástudás térnyerésének is.

 

Aranyosné Dr. Börcs Janka, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgatója elmondta: közel 800 000 háztartás állt át zökkenőmentesen a digitális televíziózásra, közülük 150 000 rászoruló háztartás állami segítséget kapott a váltáshoz. „Büszkék vagyunk rá, hogy lehetőségünk volt ennyi embernek segíteni, és örülünk, hogy elértük célunkat, és senki sem maradt TV-műsor nélkül az átállást követően” – hangsúlyozta a főigazgató.

 

Kápolnai András, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója beszédében úgy fogalmazott: a digitális átállásnak köszönhetően korszakváltás történt a televíziózásban. A vezérigazgató emlékeztetett: a legfontosabb változás, hogy a korábbi három helyett nyolc ingyenes TV-csatornát érnek el a nézők, és a digitális tartalom is jelentősen kibővült. Jobb lett a képminőség, a három közszolgálati csatorna esetében HD minőségben ingyenesen érhetőek el a műsorok – tette hozzá Kápolnai András.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15