A zanza.tv videós oktatóportál segít az egyéni tanulásban

550 videó 8 tantárgy egy helyen

forrás: Prím Online, 2014. november 7. 13:18

A zanza.tv videós oktatóportálon 8 tantárgy 550 témája, 73 témakörbe rendezve segíti a középiskolások önálló tanulását. Az ingyenesen és bárki számára korlátlanul hozzáférhető oktatóvideók többek között a kötelező érettségi tantárgyak 4 évnyi anyagát is feldolgozzák – érthetően, lényegre törően, érdekesen.

Bemutatkozott a zanza.tv videós oktatóportál, amely a középiskolák diákoknak nyújt segítséget a tanulásban. „Elsősorban az élsportoló diákok, magántanulók, érettségire készülő tanulók számára készült, de gyakorló pedagógusok vagy az irodalom, történelem, matematika iránt érdeklődők számára is számos érdekességet tartogat a zanza.tv.” – mondta el Weninger László, az Eduweb Multimédia Zrt. vezérigazgatója.

 

 

A 100%-ban az  Európai Szociális Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásában megvalósult portál bemutató sajtótájékoztatóján a résztvevők nemcsak az oldal létrejöttének részleteit ismerhették meg, hanem ízelítőt is kaptak az izgalmas videogyűjteményből. Józsa Gabriella, az Eduweb Multimédia Zrt. tartalomfejlesztési igazgatója, a projekt szakmai vezetője hozzátette, hogy a zanza.tv közel két év alatt, 150 ember munkájának eredményeképpen jött létre, az egyes videók tartalmát gyakorló pedagógusok dolgozták ki.

 

„Nem titkolt célunk volt, hogy a mai középiskolások elvárásainak megfeleljünk, ezért is döntöttünk az oktatóvideó mint műfaj mellett. A zanza.tv videói regisztráció nélkül, könnyen és gyorsan elérhetőek, és mobil eszközökön is optimálisan kezelhetőek. Regisztrációval pedig számos plusz funkció válik elérhetővé a portálon, melyek segítségével könnyebben szervezhető és strukturálható az önálló tanulás.”

 

 

A zanza.tv működése gyorsan átlátható. Az egyes videók tantárgylistába szedve vagy kulcsszavas keresővel érhetőek el. A témák hatékony és eredményes elsajátítását pedig a videókhoz tartozó fogalomtár, valamint online tesztek és megoldókulccsal ellátott feladatlapok segítik. Minden téma megosztható a legnépszerűbb közösségi oldalakon, az elért eredmények megmutathatóak, összemérhetőek, a leckék megvitathatóak. 

 

 

Lehmann László, a Magyar Olimpiai Bizottság sportiskolai programvezetője szerint nagy segítség az élsportolók gyerekeknek egy ilyen webes felület, ahol az oktatóvideók és feladatok hiánypótlóak is a sportelméleti tantárgyak tekintetében.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50