Rekorddal zárta a negyedévet a Lenovo

Czipperer Dia, 2014. november 7. 15:23

A Lenovo közzétette második pénzügyi negyedévének eredményeit, melyből kiderül, hogy rekord mennyiségű okostelefont, táblagépet és PC-t értékesítettek.

Sikeres negyedévet zárt a Lenovo. A szeptember 30-ával lezárult pénzügyi negyedévben 10,5 milliárdos árbevételre tettek szert, a vállalat éves növekedési üteme pedig 7%. Rekordot is elért a vállalat az okostelefonok, táblagépek és PC-k értékesítésében, összesen 35,6 millió eszközt adtak el.

 

A Lenovo egyre több figyelmet fordít a vállalati és mobileszközökre: három évvel ezelőtt még csak 4% volt ennek a területnek az aránya, amely mostanra 15%-ra nőtt. A vállalat saját alkalmazásboltba is népszerű, naponta 30 millió fölé rúg a letöltések száma, amely az előző évhez képest megduplázódott.

 

Yuanqing Yang, a vállalat vezérigazgatója szerint PC fronton sem lehet okuk panaszra. Igaz, hogy PC piaci részesedésük csupán a 20%-hoz közelített, ám a PC+táblagép piacon most először első helyen szerepel a vállalat. Yang szerint ez az eredmény az elmúlt két negyedév eredményeinek köszönhető.

 

 

Yuanqing Yang

 

A mobil üzletágat tekintve pedig a 38%-os éves növekedéssel harmadik helyen áll a vállalat, mely a sikeresen lezárt Motorola Mobility és az IBM x86 felvásárlásának köszönhető. Ám a Lenovo még így sem teljesen elégedett. Ahogy elmondták a mobil és a vállalati szféra a növekedés új motorjai, és idővel ezek adják majd a profit jelentős részét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05