A Foxconn 2,6 milliárd dollárból épít új üzemet

Czipperer Dia, 2014. november 21. 16:59

Az Apple beszállítója, a Foxconn a következő két évben összesen 2,6 milliárd dollárt költ arra, hogy Tajvanban új gyártási üzemet hozzon létre. A Bloomberg szerint az Apple-nek gyártanak majd kijelzőket, bár ezt egyik fél sem erősítette meg.

Új gyáregységet épít a Foxconn az elkövetkezendő években. Sophie Cheng, a Foxconn kijelzőrészlegének, az Innolux Corp. szóvivője beszélt a nyilvánosságnak az új létesítményről. Azt is elmondta, hogy a berendezések telepítése a jövő hónapban zajlik, és, ha elkészül, 2300 új munkahelyet biztosítanak majd.

 

Az új létesítményben várhatóan jövő év végén kezdődhet meg a tömegtermelés. Cheng azt nem tudta megerősíteni, hogy az Apple-lel megegyeztek volna bármiben, a szóvivő csak annyit mondott, hogy egy ügyféltől sürgős kérelem érkezett az exkluzív kapacitást illetően. Az Apple szóvivője, Carolyn Wu sem nyilatkozott.

 

 

Az Apple zafírüveg borítása – amit az új iPhone-ok kaptak volna – végül nem valósult meg a GT Advanced Technologies miatt, akik vállalták, hogy elkészítik, ám végül mégsem sikerült, csődöt mondtak. A vállalat bár elvállalta az ígéretesnek tűnő üzletet, végül nem állt készen arra, hogy ilyen magas minőségű megrendelést teljesítsen. Így elképzelhető, hogy a cupertinói vállalat máshol kopogtat ez ügyben, lehet, hogy éppen a Foxconnál.

 

Forrás: Techspot.com, Bloomberg.com; Nyitókép: Macrumors.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05