Évente egymillió telefont lopnak el Amerikában

10-ből 1 lopás a mobiltelefonok ellen irányul

Czipperer Dia, 2014. december 10. 12:11

Az Egyesült Államokban évente több millió telefont lopnak el, ebből nagyjából 1 millióra tehető azok száma, melyek eltűnését be is jelentik.

Az FCC tette közzé legfrissebb eredményeit a mobiltelefon lopásokkal kapcsolatban. Adataik szerint az USA-ban évente 1 millió telefont lopnak el, legalábbis, ami a hivatalos bejelentéseket illeti.

 

A Consumer Reports nem hivatalos becslései szerint 2013-ban nagyjából 3,1 millió telefont tulajdonítottak el. Az is problémás azonban, hogy sokan nem jelentik a hivatalos szerveknél, hogy ellopták volna készüléküket.

 

 

Az adatok alapján kiderül, hogy az Egyesült Államokban minden tízedik lopás a mobiltelefonokra irányul, vagyis ez a terület komoly problémának számít. Kaliforniában ezért 2015 júliusától minden mobiltelefonon előretelepített lopásgátló megoldások lesznek előretelepítve, mellyel a felhasználók távolról lezárhatják készüléküket. Ám ez csak a telefonok esetében lesz így, a táblagépek és a többi hordozható eszköz nem esik ebbe a kategóriába.

 

Azonban nem csak az USA-ban égető probléma a mobiltelefon lopás. Így nem árt megfelelő védelmi megoldással ellátni a készüléket, hiszen hazánkban sok készülék nem rendelkezik előretelepített védelmi megoldással. Az Android 5.0 Lollipop rendszerű készülékeknél a felhasználóknak könnyebb dolguk van, hiszen elég ellenőrizniük, hogy a Factory Reset Protection be legyen kapcsolva. A többieknek pedig érdemes beszerezni valamilyen védelmi megoldást.

 

A közelmúltban két androidos védelmi alkalmazást is teszteltünk. A GData és a Kaspersky Lab is kínál mobilvédelmet. Ezekről bővebben a Letöltés blogon tájékozódhattok.

 

Forrás: Techspot.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05