SUSE for SAP: minimális állásidő és maximális teljesítmény SAP rendszereken is

forrás: Prím Online, 2014. december 22. 09:57

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE felkészült a virtualizált SAP rendszerek működtetésének támogatására. Amint a SUSE képviselője a nemrégiben megrendezett SAP TechEd konferencián elmondta, az SAP-termékek futtatásához optimalizált SUSE Linux fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítanak a tervezett és nem tervezett állásidő csökkentésére, a rendelkezésre állás növelésére, valamint a teljesítmény optimalizálására. A jövőben a virtualizált SAP-rendszerek támogatása is egyre nagyobb szerepet kap.

A SUSE és az SAP együttműködése komoly múltra tekint vissza. A két gyártó folyamatosan dolgozik a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications továbbfejlesztésén. Az SAP alkalmazások futtatásához optimalizált megoldás integrált terméktámogatást, speciális operációsrendszer-módosításokat, valamint minősített, nagy rendelkezésre állást biztosító komponenseket tartalmaz. A szoftver rendkívül népszerű az SAP-ügyfelek körében, az SAP HANA felhasználói esetében már összesen 99,5 százalékos piaci részesedéssel bír.


Rendelkezésre állás felsőfokon


A megoldás minimális állásidőt és maximális rendelkezésre állást kínál a High Availability és Disaster Recovery funkcióknak és komponenseknek köszönhetően. A SUSE Linux Enterprise High Availability Extension fenntartja az üzletmenet folyamatosságát, védi az adatok integritását, segít biztosítani a szolgáltatások rendelkezésre állását, illetve csökkenteni azok nem tervezett állásidejét. A SUSE szoftvere kiegészíti a VMware SAP termékekhez készített High Availability megoldását, így az egyes konténerek, illetve az azokon belül futó szolgáltatások rendelkezésre állása egyaránt garantált.


A Geo Clustering for SUSE Linux Enterprise High Availability Extension távolságtól függetlenül magas rendelkezésre állású fürtözést tesz lehetővé a szervezetek adatközpontjai között, javítva a szolgáltatások elérhetőségét fizikai és virtuális, illetve helyi és globális szinten egyaránt. A SUSE megoldása emellett az SAP HANA System Replication konfigurálását is automatizálja, ezáltal még egyszerűbbé teszi az ügyfelek számára a rendszerreplikáció használatát.


Az állásidő csökkentéséhez járul hozzá a SUSE saját fejlesztésű kGraft technológiája is, amely működés közben teszi lehetővé a frissítések és hibajavítások telepítését, így nincs szükség a rendszerek leállítására és újraindítására.


Teljesítményoptimalizálás és virtualizáció


A teljesítmény maximális kihasználása érdekében a SUSE összeállította az SAP-termékek futtatásához optimális konfigurációkat és szoftverbeállításokat, illetve „best practice” anyagokkal segíti az ügyfeleket a megfelelő konfigurálásban. Szintén a teljesítmény optimalizáláshoz járul hozzá a SUSE Linux Enterprise Server-ben megtalálható lapgyorsító-tár korlátozási technológia (page cache limit), amely a memóriaintenzív tranzakciók gyorsabb futtatását teszi lehetővé.


A SUSE az SAP mellett a VMware vállalattal is szorosan együttműködik, ennek eredményeként a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications a VMware rendszereken virtualizált SAP-termékek teljesítményének optimalizálásához is hozzájárul. A SUSE a jövőben további funkciókkal tervezi támogatni a virtualizált SAP-alkalmazások hatékony működtetését.


Fejlett funkcióinak és összetevőinek köszönhetően a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications a lehető legnagyobb hasznos üzemidőt és elérhetőséget biztosítja az SAP-alkalmazások futtatásához, továbbá csökkenti a költségeket, és javítja a teljesítményt. Az ügyfeleknek integrált, egypontos SAP/SUSE-támogatás és kiterjesztett, 18 hónapos szervizcsomag-támogatás, valamint kiemelt ügyfélszolgálat áll rendelkezésükre 7x24 órában.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05