A BTel kivonul a távközlési piacról

MTI Sajtóadatbank, 2014. december 30. 16:19

A Business Telecom (BTel) az  ügyfél és hálózati elemek értékesítésével folyamatosan kivonul a távközlési szolgáltatói piacról, első számú üzleti céljává az általa kifejlesztett Xprime szolgáltatás franchise terjesztését teszi a hazai és nemzetközi piacon, erről határozott a társaság hétfőn tartott rendkívüli közgyűlése.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közölt közgyűlési jegyzőkönyv szerint az új stratégia mellett szól, hogy az XPrime egy védjegyoltalom alatt álló termék, amely ötvözi az online reklámozást, valamint a hagyományos távközlési szolgáltatásokat. A társaság szerint a termék hatására egy átlagos távközlési vállalat akár 10 százalékos EBITDA, azaz kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredménynövekedést képes elérni.
 

A BTel 2014–ben megalkotta a termék hazai és nemzetközi, távközlési vállalatokat kiszolgáló működési és üzemelési modelljét, franchise alapon. A  franchise jogok értékesítésére előrehaladott tárgyalásokat folytat mind hazai, mind külföldi távközlési vállalatokkal. A tárgyalások alapján jól látható a termék piaci létjogosultsága és a társaság számára tervezhető bevétel és pénzügyi eredmény - olvasható a jegyzőkönyvben.
 

A közgyűlés felhatalmazást adott az igazgatótanácsnak arra, hogy saját hatáskörben legfeljebb 2 milliárd forinttal megemelje a társaság alaptőkéjét, amely ezzel 3 milliárd fölé nőne. A tőkebevonás a társaság likviditási problémáinak megoldását célozza. A felhatalmazás egy éves időtartamra szól.
 

Saját részvények vásárlásáról is határozhat az igazgatótanács a közgyűléstől kapott felhatalmazás alapján. A társaság legfeljebb az alaptőke 25 százalékáig vásárolhat saját kibocsátású részvényeket 1 forint és 2000 forint közötti árfolyamon.
 

A BTel közgyűlése új könyvvizsgálót választott, a vezetői struktúrát azonban az erre vonatkozó napirendi ponttal ellentétben nem változtatta meg.
 

A tőzsde prémium kategóriájában forgó BTel részvények kereskedését a közgyűlésre tekintettel hétfőn 13 órától felfüggesztették. A felfüggesztés előtti utolsó árfolyamuk 52 forint volt hétfőn, a keddi nyitás után 58 forintot értek, ami 11,54 százalékos, 6 forintos erősödés.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09