Kiváló nevekkel indít a Sound

forrás: Prím Online, 2015. január 19. 16:41

Parádés sztár-csomaggal rukkolt elő első bejelentésében a MasterCard Balaton Sound. A most napvilágot látott nevek közt ott van például a világ elsőszámú DJ-jének választott Hardwell, a legrangosabb partihelyek sztárja, Nicky Romero, a Grammy díjas Afrojack és sokan mások. A hírek szerint 2020-ig biztos, hogy Zamárdiban marad a Sound és jelentős fejlesztések is várhatóak, már az idén, július 9-12 között.

Zamárdi marad – a Sound fejlődik

Újabb 6 évre kötöttek szerződést a MasterCard Balaton Sound szervezői a fesztiválnak otthont adó Zamárdi Önkormányzatával, eszerint 2020-ig bizonyosan a magyar tenger legszebb látvánnyal bíró szabadstrandja várja továbbra is a Sound látogatóit. A hely állandósága mellett a helyszín azonban sokat változik. Már tavaly komoly átalakításon esett át a fesztivál és 2015-ben további fejlesztések várhatóak. Megnő például - mintegy másfélszeresére - a Party Aréna. Teljesen átalakul a rendkívül népszerű Telekom Terasz, amelynek színpadtechnikája egy teljesen egyedi és újszerű felépítménybe költözik, továbbra is kihasználva a vízpart adta lehetőségeket. A mintegy 1 km hosszú közvetlen vízpart – mely a fesztivál egyik egyedülálló védjegye – még inkább fókuszba kerül, s az idei évtől újabb vízre épült helyszínek, napozóteraszok, stégek, s az elektronikus zene különféle válfajait felvonultató színpadok, lounge bárok épülnek majd fel, ahol nemzetközi sztár dj-k is felbukkannak majd.

 


Limitált férőhellyel, magasabb komfortfokozattal és kiemelt szolgáltatásokkal immár VIP kemping is várja az érdeklődőket, emellett bővül a Sound vendégeinek fenntartott egyéb szálláshelyek száma is Zamárdiban és a környéken.

Az elmúlt években megszokott izgalmas komplexumokkal, egyedi dekorációval is készülnek a szervezők. A főbb színpadokon immár kötelezőnek mondható show- és pirotechnikai elemeken, tűzijátékokon túl különféle mega-installációk és vizuális látványelemek épülnek majd a vízfelületen és fesztiválterületen.

Az idei év egyik legjobb híre, leginkább a bérletesek számára, hogy megváltott belépőjükkel 5 “headlinert” láthatnak a nagyszínpadon, hiszen az elmúlt évektől eltérően idén már a nulladik napon beüzemel a nagyszínpad, és igazi világsztár érkezik a Balaton partjára. Néhány héten belül a “nulladik napi” világsztárt is bejelentik a szervezők, de annyit elárultak, hogy egy régóta várt közönségkedvenc fogadta el a Sound meghívását.

Az eső sem számít.

A hosszú távú berendezkedés lehetővé teszi, hogy a szervezők tavasszal nagyszabású infrastruktúra fejlesztésbe fogjanak a területen. A szervezők olyan fejlesztéseket végeznek majd, melyek eredményeképpen az esetleges szélsőséges időjárási viszonyok között is komfortos körülményeket biztosítanak majd a fesztiválozóknak. Ennek jegyében szilárd burkolatú közlekedési utakat építenek valamint egy vízelvezető csatornarendszert építenek majd ki. A fejlesztési tervekben szerepel további közműfejlesztés is, amely lehetővé teszi a Sound kommunális hátterének (csatornarendszerre építhető öbítős wc-k, tusolók) bővítését is.

Az első nevek

Már a most bejelentett nevek is hatalmas Sound hangulatot ígérnek idén. Elsőként jelezte, hogy érkezik a Soundra, az immár sorban másodszor is a világ legjobb Dj-jének kikiáltott, szemtelenül fiatal és sikeres holland titán, a több százezres rajongótáborral rendelkező progresszív és electro house zenész, Hardwell. Szintén jön, a kivételes tehetségű, ambiciózus holland house-electro house DJ és producer, a bombasztikus trackjeiről, formabontó remixeiről ismert Nicky Romero. Érkezik Zamárdiba a Grammy-díjas elektronikus zenész Afrojack, a nemzetközi electro house színtér holland csillaga, aki hangban és látványban ultragazdag szettel készül ismét átmozgatni hálás és felkészült közönségét. Két fiatal titán, a huszonéves testvérpár Alex és Chris Andre alkotja az utóbbi időben zajos sikereket arató DVBBS formációt. Könyörtelenül intenzív elektronikában utaznak, élőben pedig mindent megtesznek azért, hogy a velük egy ütemre robbanó tömeg kiugorjon a bőréből. Szintén két testvér- Eindhovenből, Hollandia buliközpontjából - alkotja a sikert sikerre halmozó Showtek formációt. Az elmúlt két évben lettek igazi nemzetközi EDM-szupersztárok, köszönhetően a földkerekség legnagyobb fesztiváljain, klubjaiban és fellépőhelyszínein levezényelt felejthetetlen partyknak. Charli XCX egy belevaló, mindenhol feltűnést keltő és kereső jelenség, ízig-vérig XXI. századi popdíva, különleges-karakteres hanggal megáldva – ezt idén a Soundon is megtapasztalhatjuk Egy újabb, igazi különlegességgel lepi meg idén nyáron a hip-hop zene rajongóit a Sound szervezőgárdája: 2015 júliusában a műfaj új csillaga, Joey Badass mutatkozik be a magyar közönségnek. A brooklyni srác csak most tölti be a húszat, de már két nagy volumenű munkája jelent meg és most készül kiadni harmadikat. Boys Noize rangos szakmai díjakkal kitüntetett, hiperkreatív, egyedi látásmódú német elektronikus zenész, nemzetközi hírű producer, a tíz leghatalmasabb DJ-k egyike a világ első számú popkulturális magazinja, a Rolling Stone szerint is.


A Pan Pot egy népszerű, nemzetközi hírű techno produkció a műfaj európai fellegvárából, Berlinből: Tassilo Ippenberger és Thomas Benedix párosa immáron tíz éve van jelen a német főváros techno színterén. Szintén a Soundra tart Quinten van der Berg, ismertebb nevén Quintino az elmúlt években tömegeket megbabonázó holland EDM-mozgalom új csillagainak egyike. Világhírű kiadóknál tette már le a névjegyét, slágerlistákon és netes töltőállomásokon kimagaslóan teljesítő trackek köthetőek a nevéhez. Egy kivételesen tehetséges és rendkívül jó kiállású, olasz testvérpár, Alessandro és Andrea Vinai alkotja az egyszerűen Vinai névre keresztelt, ígéretes karrier előtt álló EDM-alakulatot. Lüktető és dögös zenéjük eksztatikus, energikus, magával ragadó és grandiózus, arra lett kidolgozva, hogy alkotóik arénákat megtöltő szetteket nyerjenek ki belőlük és tömegeket késztessenek önfeledt bulizásra-tombolásra a küzdőtéren. Roni Size nevét mindenki ismeri, aki az elmúlt negyedszázadban kapcsolatba került a drum'n'bass kultúrával. A jelenleg negyvenöt éves, DJ- és producerzseni a műfaj ikonjai közé tartozik, egyedülálló életműve generációkat inspirált és hozzájárult a drum'n'bass világméretű térhódításához. Német techno óriás, legendás DJ, producer, kiadó- és rádiós műsorvezető, generációjának meghatározó előadója. Ő Chris Liebing. Mesterségét művészi szinten űzi, kreatív, emellett végtelenül elhivatott zenész, nyughatatlan jellem, akitől a legkevésbé az újító szellem áll távol, neve ma is garancia egy szédületes-elszállós techno partyra. Üdítő, felhőtlen, légiesen könnyed, varázslatos-dallamos-szaxofonos deep house futamokkal készül kényeztetni a Soundosokat a júliusi fülledtségben Cédric Steinmyller, a dzsesszes-elektronikus Klingande-projektet irányító francia csodagyerek: zenéje, minőségi koktélzene, mert minden karakterhez és frissítőhöz jól passzol, legyen szó eleganciáról, lazaságról, átütő erőről vagy éppen elegánsan laza átütő erőről. Végül, de nem utolsó sorban Sir Bob Cornelius Rifo, a Real Church of Noise pápája állandó partnerével, Tommy Tea-vel összefogva vezényel le egy extra szettet. A Soundon tehát a The Bloody Beetroots SBCR DJ SET.

 

Kulcsszavak: Balaton Sound fesztivál

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50