Univerzális platformra kerül át az összes MOHAnet alkalmazás

forrás: Prím Online, 2015. február 25. 15:34

Tíz százalékkal nőtt az előfizetések száma a biztonságtechnikai eszközöket fejlesztő és gyártó MOHAnet Mobilsystems Zrt. hálózatában 2014-ben. A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is az ingatlanokhoz kapcsolódó távfelügyeleti megoldások és szolgáltatások értékesítése volt meghatározó. A személy- és egészségfelügyeleti készülékek és szolgáltatások iránti érdeklődés azonban tovább mérséklődött, melynek okai elsősorban az állami normatíva folyamatos csökkenésében és az erre a szegmensre szakosodott szolgáltatók gazdasági nehézségeiben keresendők. Az idei évben a cég és partnerei életében alapvető változást hoz az univerzális felügyeleti készülék és az integrált szolgáltatási rendszer minden elterjedt informatikai platformra kiterjedő támogatása.

Újabb évet zárt pozitív eredménnyel a biztonságtechnikai eszközöket fejlesztő és gyártó MOHAnet Mobilsystems Zrt., 2014-ben 308 millió forintos árbevételt realizált a cég, ami megközelítőleg 3 százalékos emelkedést jelent a 2013-as évhez képest. Első összesítés alapján a MOHAnet adózás előtti eredménye meghaladja a 10 millió forintot. Tíz százalékkal, 16.000-re nőtt emellett az előfizetések száma, a legnagyobb érdeklődés a korábbi évekhez hasonlóan az ALARM és a FIRESIGNAL - lakásriasztó és tűzjelző - készülékek iránt mutatkozott. Stagnálás jellemezte a járműkövető NAVIGATOR értékesítését, a járőr ellenőrző VARIO PATROL és az idősfelügyelő VARIO MEDCARE mobiltelefonokból pedig kevesebb fogyott 2013-hoz képest. Ez utóbbi készülék értékesítése azért esett vissza az elmúlt évben, mert a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás állami normatívája jelentősen lecsökkent, ennek eredményeként pedig kevesebb cég nyújt otthonápolási szolgáltatást.


A felhasználók komplex igényei miatt az integrált rendszerek kerülnek fókuszba az idei évtől a biztonságtechnika területén, az új elvárások alapjaiban változtathatják meg a fejlesztők és a szolgáltatók munkáját. Ezen tényezők a távfelügyeleti lehetőségek bővüléséhez vezetnek: egyrészt szélesebb körben lesz alkalmazható, másrészt immáron teljes hálózatok ellenőrzése válik lehetővé, és a begyűjthető információ komplexitása is jelentősen növekedik – lehetővé téve az ok-okozati összefüggések kifinomultabb feltárását. A MOHAnet Mobilsystems Zrt. fejlesztései is ez irányba mutatnak, a rendszerintegráció alapjait pedig a vállalat által megalkotott univerzális hardver adja. Az idén márciusban bemutatkozó készülék igény szerinti kommunikációs és jelfeldolgozó funkcióval látható el, s a készülék a felhasználó igénye alapján specializálható. Moduláris alkotóelemekkel módosítva használható lesz a rendszer akár gépjármű- vagy  lakásfelügyeleti eszközként, vagy tűzjelző berendezésként is. A későbbiekben pedig az összes MOHAnet alkalmazás erre az univerzális platformra kerül át.


A megújult biztonságtechnikai eszközök hátterében html5-re programozott felügyeleti szoftver, a Monitoring Book áll majd, mely reszponzív technológia eredményeként bármely operációs rendszeren használható, s az összes készülék jelzését egy felületen gyűjti és kezeli. A gépek kommunikációjának köszönhetően a hálózatot kényelmi funkciókkal is felruházhatjuk, s e rendszerbe beépíthetünk egyéb lehetőségeket is, ingatlanok esetében például a locsoló- vagy a fűtőrendszer irányítása, a garázskapu vagy az elektromos redőnyök mozgatása is vezérelhető e felületen.


"A MOHAnet az intelligens hálózatokban hisz, éppen ezért komoly lépéseket tettünk annak irányába, hogy az összetett igényeket egy integrált szolgáltatási platformon tudjuk kiszolgálni. Vállalati és lakossági felhasználóink számára M2M megoldásaink alkalmazása időmegtakarítást, kockázat- és költségcsökkentést eredményez, miközben biztonságosabbá, ellenőrizhetővé és átláthatóvá tesszük az emberek életét és a vállalkozások tevékenységét. Innovatív felügyeleti alkalmazásaink több célt szolgálnak: egyrészt a gyártást, másrészt a partnerhálózatunk munkáját egyszerűsítjük azáltal, hogy egységes megoldást kínálunk igényekre; ügyfélszempontból további előny, hogy minden szolgáltatás egy felületen, átláthatóan kezelhető. A rendszer rugalmassága is számos előnyt rejt magában, mert a készülékek funkciója igény szerint változtatható" - fejtette ki Havasi Zoltán, a MOHAnet Mobilsystems Zrt. vezérigazgatója.


Havasi Zoltán azt is elmondta, hogy a MOHAnet fejlesztéseit, rendszermegoldásait idén még nagyobb intenzitással kívánják a külföldi piacokon is értékesíteni, amiben a Magyar Telekom a Gepárd program keretében jelentős támogatást nyújt a magyar cégnek. Az európai kezdeményezés célja, hogy a Telekom bemutassa és képviselje a kiválasztott partnercégek M2M fejlesztéseit, technológiai megoldásait Európa szerte, s olyan együttműködő partnereket keressen, akik az adott terméket, vagy összetett megoldást integrálni tudják saját rendszereikbe, továbbá akár az értékesítésben is szerepet tudnak vállalni. A Telekom 5 országban, 15 partnert, s azok 34 megoldását tartotta alkalmasnak első körben a programban való részvételre; a kiválasztás során alapvetően a rendszerekben lévő filozófiát, s a komplexitást keresték. Az együttműködések során e gondolkodásmódot, s megoldásokat kívánják bemutatni a nemzetközi partnereknek.
 

Kulcsszavak: távfelügyelet MOHAnet

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05