Vonatinfó: újabb elektronikus szolgáltatás a MÁV-nál

forrás: Prím Online, 2015. február 28. 13:15

Már innen letölthető a MÁV-START ingyenes Vonatinfó alkalmazása, amely hasznos segítséget nyújt az utazások megtervezéséhez, és használatával a vonatok aktuális helyzete is könnyedén nyomon követhető. A Vonatinfó mindent tud a vonatokról: az utazás időpontja, az indulási és érkezési hely, valamint az igénybe vehető kedvezmények kiválasztását követően segít az optimális útvonal kiválasztásában.

Emellett ELVIRA menetrend alapján információt ad az esetleges átszállásokról és az állomásokról, megjeleníti a menetjegy árát, jelzi a pótjegyváltási kötelezettséget, a vonatok pedig térképen is követhetőek. Továbbá teljesen egyedi funkcióként valós idejű csevegés folytatható a vonaton utazó utastársakkal.

Nem rég, január végén adtuk hírül, hogy az utasok nemcsak a vonatokon, hanem vasútállomásokon is használhatják a díjmentes wifit: a három budapesti fejpályaudvaron - a Déliben, a Keletiben és a Nyugatiban -, valamint négy vidéki vasútállomáson: Debrecenben, Szegeden, Zamárdiban és Keszthelyen is elérhetővé tette a MÁV a wifizést.

 



A vasúttársaság kimutatása szerint a legtöbben péntekenként neteznek a wifi hálózatot igénybe véve, ilyenkor akár a napi 400 gigabyte-ot is meghaladhatja a teljes adatmennyiség.
 

hirado.hu

Kulcsszavak: utazás onlineszolg MÁV

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05