200 gigabájtos microSD kártya a SanDisktől

Czipperer Dia, 2015. március 6. 10:26

A Mobile World Congressen (MWC) jelentette be a SanDisk legújabb microSD kártyáját. A mindössze körömnyi méretű eszköz rekordméretű, 200 gigabájt tárolókapacitással rendelkezik.

A SanDisk egy ütős kapacitású memóriakártyát mutatott be az idei MWC-n. Az Ultra microSDXC UHS-I összesen 200 gigabájt tárolására alkalmas. A kártyát egy évvel azután mutatták be, miután a szintén nagyméretű 128 gigabájtos változat debütált.


A SanDisk háza táján nem meglepőek a nagy tárolókapacitással rendelkező eszközök. Tavaly szeptemberben mutatták be 512 gigabájtos SD kártyájukat, amely egy PC kapacitásával vetekszik a piacon.

 

Új rekord a microSD piacon

 

A SanDisk 200 gigabájtos microSD kártyája egészen egyedülálló a maga nemében. Ezzel a kapacitással a vállalat új rekordot állított fel.  A kártya 1200 fényképet képes egy perc alatt továbbítani, és akár 20 órányi Full HD felbontású videó tárolására képes.

 

Ez a 200Gb jóval több, mint amennyi egy okostelefon maximális bővíthetősége, de még egy belépőszintű, 13 hüvelykes MacBook Air tárhelye is kevesebb ennél.


A vállalat elmondása szerint a memóriakártyát kifejezetten prémium kategóriás Android telefonokhoz és táblagépekhez tervezték, hiszen remek
 eszköznek bizonyul a nagyméretű, 4K videók tárolására, amelyet egyre több csúcsmodell támogat.

 

Jó hír, hogy a Ultra microSDXC UHS-I SD kártya adapterrel érkezik, így nem csak mobileszközök bővítésénél használható majd a 399 dolláros eszköz, amely nem mellesleg, víz-, ütésálló, valamint szélsőséges időjárási viszonyok között is helytáll.

 

Forrás: Mashable.com

 

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05