Az Apple a kikapcsolt iPhone-ok helyzetét is bemérné

Farkas Norman, 2015. március 10. 15:32

Az Apple frissen jóváhagyott szabadalma a kikapcsolt készülékek nyomonkövetését célozza, ami igencsak megnehezítheti a tolvajok dolgát.

Nagyon hasznos lehet az elveszett Apple készülékek felkutatásában a Find My iPhone funkció, de máris elvérzik – a tolvajok nagy örömére –, ha kikapcsolják a telefont. Részben erre a gondra is megoldást kínál a vállalat nemrég jóváhagyott szabadalma. Ennek lényege, hogy az iPad és és iPhone modellek többszöri sikertelen feloldást követően látszólag kikapcsolnak, de valójában nem állnak le teljesen, hanem egy alvó állapotba kerülnek, amiben továbbra is képesek helyzetük megosztására. Az Apple szeretné lehetővé tenni azt is, hogy az említett alvó állapotban a felhasználók távolról hozzáférhessenek elveszített készülékükhöz és bekapcsolhassák annak kameráját a tolvaj azonosításához.
 

Fotó: www.techlife.net


Az új szabadalom vitathatatlan előnyei ellenére némi ellenérzést válhat ki a személyes adataik védelmét szem előtt tartó felhasználókból, hiszen a kikapcsolt készülékek megfigyelésének lehetősége nem csak a tolvajok számára hangozhat riasztóan. Egyelőre nem tudni, hogy az Apple beveti-e az új szabadalmat, de ha tervei vannak vele, akkor igen körültekintő munkát kell végeznie az esetleges félreértések elkerülése érdekében. 

 

[Forrás: hvg.hu]; Nyitókép. smartphones.wonderhowto.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05